Město Bohumín

22.5.2017 - Na Čokoládovou tretru do Ostravy postupují i děti z Valašska

Zdroj: Naše Valašsko
Ročník a číslo: 117
Strana: 30
Autor: redakce

Vsetín – Téměř dvě stovky mladých sportovců soutěžily v sobotu 13. května na Vsetíně v devátém závodě běžecké soutěže Čokoládová tretra, která se koná po celé České republice. Spolupořadatelem vsetínského závodu byl Atletický klub Elim Vsetín. Patronkou vsetínského závodu byla mistryně světa a bronzová medailistka z Atlanty, trojskokanka Šárka Kašpárková, která společně se starostou Vsetína Jiřím Růžičkou soutěž zahájila.

Vítězové vsetínských závodů postupují do semifinále, které se uskuteční 27. června v Ostravě a finále pak 28. června přímo na atletických závodech Zlatá tretra. "Smekám před sportovními výkony všech mladých sportovců, kteří tady na hřišti Pod Pecníkem dali do závodu i kus srdce. Těší mě i velká účast jak zástupců sportovních oddílů, tak i malých dětí, se kterými se do závodu neváhali zapojit i rodiče a pomohli tak vytvořit příjemnou sportovní atmosféru," uvedl spokojeně starosta Jiří Růžička. Na umělém povrchu fotbalového hřiště Pod Pecníkem se pro sobotní závod vytvořil improvizovaný atletický stadion s drahami pro třicet, šedesát a sto metrů a dráhou pro dvě stě a tři sta metrů.

Výkony dětí provázelo slunečné počasí. "Vzpomínám, že když jsem poprvé měla startovat na Zlaté tretře už jako zralá závodnice, bylo to pro mě, jako bych závodila na mistrovství světa. A vzpomínala jsem při tom na to, jak jsem běhávala na Čokoládové tretře, poprvé ji vyhrála a donesla domů čokoládový dort. Byl úplně rozteklý, ale mně to bylo jedno, protože jsem vyhrála a ocitla se blízko Zlaté tretry a jejích hvězd. A právě tehdy jsem si řekla, že chci být mezi nimi. A ...dál už to znáte," vyjádřila svůj vztah k projektu Čokoládová tretra a jeho poslání olympionička Šárka Kašpárková.

Do semifinále Čokoládové tretry postupují v kategorii 100 metrů Jan Mašek z TJ Valašské Meziříčí a Daniela Kolebačová z AK Bohumín, v kategorii 200 metrů vsetínský Matěj Miklaš a Lucie Mišunová a v kategorii 300 metrů Matěj Melčák z AKEZ Kopřivnice a Zuzana Bokova z TJ atletika Valašské Meziřičí.



    Městský úřad