Město Bohumín

26.5.2017 - Taková šance se může nabídnout jen jednou za kariéru

Zdroj: Frýdecko-Místecko
Ročník a číslo: 121
Strana: 15
Autor: David Hekele

Bohumínský záložník František Hanus věří, že se spoluhráči dotáhne zítra v Heřmanicích postup do divize a prohlásil:

Bohumín – Probudil se včas. Záložník Bohumína František Hanus se po většinu sezony střelecky spíše trápil, ovšem v posledních čtyřech utkáních se trefil hned pětkrát a ve středu i třikrát v semifinále krajského poháru na hřišti Jistebníku, kde Bohumín zvítězil 9:1. "Je pravda, že to u mě s góly nebylo dobré a už jsem to měl i od Marka (Poštulky, trenéra) na talíři, že bych mohl už začít nějaké dávat. Proto jsem rád, že mi to tam teď padá," přiznal s úsměvem pětatřicetiletý středopolař v rozhovoru pro Deník.

  • Vraťme se ještě na konec minulého týdne, kdy jste porazili 4:0 třetí Český Těšín. Jak byste utkání zhodnotil?


Věděli jsme, že Těšín bude silný soupeř, je právem navrchu a poznali jsme to na podzim i u nich, kde jsme dostali takovou šišku (Bohumín prohrál 1:4 – pozn. red.). To jsme jim chtěli vrátit, ale první poločas nebyl z naší strany nejlepší. Bylo to spíš takové ukopané, pozdě jsme chodili do soubojů, byli jsme měkcí a nevytvářeli jsme si šance, jako tomu bylo třeba v Krnově. První branka nás možná uklidnila, v poločase jsme si řekli, že musíme do toho šlápnout, protože jim tam může spadnout jedna střela a bude zle.

  • Zdálo se, že vám to pomohlo…


Ano, v první půli jsme měli z Těšína respekt, nechtěli jsme se hrnout dopředu, čekali jsme, s čím přijdou. Navíc nám vázla kombinace, což byla alfa a omega toho, že jsme neměli moc šancí. Do druhého poločasu jsme ale už vstoupili tak, jak jsme měli. Trochu to otevřeli a nám tam zaplaťpánbůh spadl druhý gól, na který navázaly další, a potom už to asi vzdali.

  • Nutno říct, že jste vstřelil dva pěkné góly.


(smích) Samozřejmě jsem rád, ale od toho jsem tady také přišel, abych týmu pomohl brankami k nějakým bodům. Hlavní však je, že šlape mančaft.

  • Před zítřejším šlágrem v Heřmanicích máte na svého soupeře náskok už deset bodů. Asi jste si těžko představovali, že budete mít možnost na půdě rivala slavit, že?


Na to jsme se těšili nejvíc. Pro mě to bude už jedna z mála takových možností, protože tady jsou mladí kluci, kteří si to musí užít. Taková šance se může nabídnout jen jednou za kariéru. Musíme tam jet s pokorou, je to zápas roku, na který se musíme připravit a jít do toho na sto deset procent. Víme, jak vyhecovaný zápas to byl u nás a tam to bude ještě horší. Oni nám určitě nedají nic zadarmo.

  • Je tedy důležité si uvědomit, že ač jste blízko, hotovo není?


Přesně tak. A navíc. Ať to v Heřmanicích dopadne jakkoli, tak sezona nekončí a jezdit musíme do posledního kola. Ale bylo by příjemné to ukončit hned, ať si ty další zápasy můžeme v klidu užít.



    Městský úřad