Město Bohumín

6.6.2017 - Fotbalový Bohumín je divizní!

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 130
Strana: 32
Autor: David Hekele

Trenér Marek Poštulka dotáhl tým Bosporu po devatenácti letech do divize. Bohumín – Fotbalový areál Pavla Srnička zalila euforie. Postupová euforie. Fotbalisté Bohumína v neděli dotáhli svou celosezonní cestu do zdárného konce, když porazili Polanku 3:0 a po devatenácti letech se vracejí do divize. O tom, že to na druhý pokus vyjde, měli hráči ve žlutomodrém jasno několik závěrečných minut. Proto mnozí z nich hecovali publikum, a když sudí naposledy fouknul do píšťalky, začaly postupové oslavy. Šampíšťalky, paňské, doutníky, fotky, vítězné (nebo mistrovské) kolečko a chybět nemohly ani trika s nápisem "DIVIZE! KDO SI POČKÁ, TEN SE DOČKÁ. KLIDNĚ (SKORO) 20 LET!"

Mnozí hráči přiznali, že jde o jejich životní fotbalový úspěch. "Jednou jsem se dostal do reprezentace, zahrál jsem si s kluky, kteří teď hrají za národní tým, takže to řadím vysoko, ale to byl jeden zápas. Tohle je týmový úspěch, který ty individuální předčí. Navíc jsem nikdy nepostoupil," vyznal vyŠvrčina. vyse brankář Jakub Švrčina. "Jsou to krásné pocity. Splnili jsme cíl, byť třeba začátek jara nebyl ideální. Výkon v Čeladné byl katastrofální a proti Vendryni jsme nedávali šance. Pak jsme se ale zvedli jak výsledkově, tak i herně, a dotáhli jsme to," oddechl si trenér Marek Poštulka, který by navzdory původním předpokladům měl u mužstva zůstat.

"Fotbal se pro tohle dělá, takže doufám, že si oslavy pořádně užijeme. Hlavně kluci, já jdu ráno do práce," smál se Poštulka. V týmu Bosporu je řada pamětníků dva roky starého neúspěchu, kdy nesestoupil jen díky administrativě. Letos však byl Bohumín nejlepší. Po vítězství ve 13. kole v Polance se ujal vedení a to už nepustil. Bohumín je třetí nejproduktivnější tým soutěže s nejneprostupnější defenzivou. Soupeři je, zpovzdálí koukali. "Povedlo se poskládat tým, který měl chuť, šťávu, sedl si a trenéři Poštulka s Kempným to ukoučovali. Každý odvedl velkou práci a navíc mnozí hráči našli své nové posty, na kterých dosud nehráli," uvedl předseda klubu Lukáš Fluxa, který splnil slib a po břiše se sklouzl v zabahněném malém vápně. "Slovo jsem musel dodržet," pousmál se a dodal: "Našli jsme partu, která si sedla, byla v ní pohoda a zejména Dušan Socha kabinu podle mě tmelil tak, jako nikdo jiný."

"Jsem tady sedm let, dost toho pamatuju, ale hodně je to o Markovi (Poštulkovi). Je to tady ikona, která tým dokáže zvednout. A to potvrdil," prozradil sám Socha. "Na jedné straně uspokojení a radost, na druhé velký závazek pro příští sezonu, jak obstojíme. Myslím si ale, že tým na divizi má," je přesvědčený Fluxa. A oslavy? Ty budou pokračovat i v létě. "Ještě neprozradím jak. Je to překvapení," zůstal tajemný předseda.
A mimochodem. Bohumín má ještě jednu motivaci: vyhrát krajský pohár, o který se letos utká s lepším z dvojice Ludgeřovice – Bruntál.

Foto: BAHENNÍ sprchu si dopřál předseda bohumínského klubu Lukáš Fluxa. Pochopitelně za nezřízeného křepčení samotných hráčů.
Foto: POSTUP! Foto do klubové kroniky. Toto je tým, který vyhrál krajský přebor.
Foto: FOTBALISTÉ Bohumína si užili v neděli hodně radosti.
Snímky: Petr Kotala


Fotbalový Bohumín je divizní! - Zvětąit
Velikost: 844 x 368 bodů - 102 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad