Zpravodajství
2.11.2017 - Redakce chválí
Zdroj: Karvinský deník
Ročník a číslo: 254
Strana: 3
Autor: redakce
Vážení čtenáři, naše nová rubrika chce být zábavná a radostná a klade si za cíl zlepšovat vám alespoň malým dílem náladu z dobrých věcí okolo nás. Budeme zároveň moc rádi, pokud se rozhodnete stát se její součástí a sami nám případně pošlete své vlastní tipy. Vytvořit zcela originální školní svačinu pro děti a zároveň předvést svůj um před odbornou porotou složenou z mistrů kuchařů, šéfkuchařů a specialistů mají nyní možnost studenti několika středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby z našeho regionu.
Za inovativní přístup při tvorbě svačiny si přitom žáci mohou odnést i několikatisícové dárkové poukazy. "Letos se do celostátní soutěže s názvem Svačina roku zapojily také kuchařské naděje ze Střední školy Bohumín, Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně a Středního odborného učiliště Dakol v Petrovicích u Karviné," informovala za pořadatele soutěže Andrea Čeřovská. "Zdejší mladí kuchaři a kuchařky tak budou mít jedinečnou příležitost předstoupit před porotu, která jejich výtvory posoudí z odborného hlediska. Kromě originální chuti bude navíc hodnotit i vzhled pokrmu, proto si soutěžící vyzkouší práci gastronoma se vším všudy," doplnila Čeřovská.