Město Bohumín

17.1.2018 - Kariéru hodnotím pozitivně, ničeho nelituji

Zdroj: Region Bruntálský
Ročník a číslo: 14
Strana: 21
Autor: Roman Brhel

Rodák z Krnova a bývalý fotbalový útočník Milan Halaška, který si zahrál ligu,říká:

Chuchelná – Zahrál si první ligu v barvách brněnské Zbrojovky, nyní ale Milan Halaška kope pouze divizi za bohumínský Bospor. Rodák z Krnova, který osmého ledna oslavil třicátiny, úspěšnou část své kariéry prožil v Opavě. Právě v dresu Slezského FC se odrazil do ligy. Sám dobře ví, že mohl dokázat více. "Za zlomové považuji angažmá v chorvatském Zapresiči, kde jsem se zranil, pak už se mi nepodařilo do rozjetého vlaku podle představ naskočit," řekl v rozhovoru pro Deník Milan Halaška. Mimo jiné také prozradil, že nevylučuje spojení s rodným Krnovem.

- Milane, kde vás na jaře uvidíme?

V Bohumíně, na tom se nic nemění. Jsem jeho kmenovým hráčem.

- Kopal jste ligu, teď hrajete pouze v divizi, není to málo?

Roky běží, řadu věcí jsem si uvědomil. Základem je pro mě rodina, které chci věnovat co nejvíce času, proto mi divize vyhovuje.

- Není to z Chuchelné, kde bydlíte, trochu z ruky?

Poté, co jsem skončil v Petřkovicích, se jako první ozval Bohumín, domluvili jsme se. V klubu panuje rodinná atmosféra a to se mi líbí. Navíc ani daleko to není, když jedu přes Polsko, mám to na stadion necelých třicet kilometrů.

- Je jasné, že fotbal v Bohumíně vás neuživí, máte určitě civilní práci…

Ano, je to tak. Dělám v jedné firmě se dřevem. Musel jsem si zvyknout na jiný režim, než tomu bylo při profesionální kariéře. Člověk se musí přizpůsobit, nic jiného mu nezbývá. Naštěstí jde jen o jednosměnný provoz.

- Po odchodu z Opavy do Brna jste sbíral i ligové starty. Pak ale přišel zlom. V čem ho vidíte vy?

Zlomilo se to v Chorvatsku, kde jsem se zranil. Návrat mi nevyšel a šlo to se mnou rychle dolů. Odešel jsem do Karviné, ale bohužel jsem nebyl připravený a následně se motal po hostováních. Dobře jsem se cítil po působení v Líšni. V Brně mi dokonce slíbili prodloužení smlouvy, to se ale nestalo a šanci jsem už nedostal.

- Nebylo chybou, že jste nepřijal nabídku Jana Baránka z Opavy, který o vás stál? Přece jenom byste se vrátil do známého prostředí…

Trenér Baránek se za mé rozhodnutí možná na mě zlobí. Opava tehdy hrála třetí ligu, já jsem s ní trénoval, ale prioritou pro mě byla vyšší soutěž. Proto jsem vzal Karvinou, kterou navíc vedl trenér Josef Mazura s Honzou Pejšou. Bohužel nakonec to nedopadlo podle mých představ. Možná bych v Opavě hrával, ale svého rozhodnutí nelituji. Myslím si, že svým rozhodnutím jsem si dveře do Slezského FC definitivně zavřel.

- Když se zpětně ohlédnete, šlo z profesionální kariéry vytěžit více?

Vždycky můžete dosáhnout více, něco udělat jinak. Osobně ničeho nelituji. Zahrál jsem si ligu, řadu utkání ve druhé nejvyšší soutěži. Když to shrnu, jsem spokojený.

- Opavu sledujete? Chodíte na domácí zápasy Slezského FC?

Slezský FC je mou srdeční záležitostí. Pokud mi vyjde čas, na fotbal se podívat zajdu. Klukům fandím, ze srdce jim přeji postup do ligy. Opava a její fanoušci si nejvyšší soutěž zaslouží.

- S fotbalem jste začínal v Krnově, žijete ale v Chuchelné, nabízí se otázka, zda byste nehrál za jeden z těchto klubů?

V hlavě mi probleskly obě varianty. Ano, nad Krnovem jsem přemýšlel. S Chuchelnou jsme sezení měli, ale tam bych to viděl, až budu starší.

- A o angažmá v nižší rakouské soutěži byste zájem neměl?

Nabídky z Rakouska jsem dostával co půl roku. Žádná mě ale neoslovila, docela mě odrazuje cestování. Ale nikdy neříkej nikdy. Třeba mě nějaká nabídka osloví.

---

VIZITKA

Milan Halaška Narozen: 8. ledna 1988 Post: útočník Současný klub: FK Bospor Bohumín Dřívější působiště: Krnov, Vítkovice, SFC Opava, Zbrojovka Brno, Inker Zapresic (Chorvatsko), MFK Karviná, MFK Frýdek-Místek, Líšeň, Vítkovice, Hlučín, Petřkovice. Reprezentace: U19/1 Starty v I. lize: 12/2 Starty ve II. lize: 109/22 Stav: ženatý, manželka Petra



    Městský úřad