Město Bohumín

6.2.2018 - Jakub Padých: Poker mě nadchl

Zdroj: Karvinsko
Klíčová slova: fotbal, poker
Ročník a číslo: 31
Strana: 22
Autor: David Hekele


Fotbalista Jakub Padých trénuje s Bohumínem. Pokeru se ale nevzdal.


BOHUMÍN – Jako každý fotbalista vždy věřil, že prorazí ve světě kulatého míče, sportovní kariéra útočníka Jakuba Padýcha však nabrala jiný, poněkud zajímavější směr. Odchovanec NH Ostrava, který působil v Baníku či Petřkovicích, se v osmnácti letech pro zábavu pustil do pokeru, teď v šestadvaceti ho hra živí. "Nevím, jestli jsem úplně profík, ale trochu se tomu věnuju," tvrdí skromně.
"Ještě když jsem chodil do školy a poker zažíval boom, jsme ho s kamarády začali hrát v hospodách o desetikoruny, hráli jsme třeba dvanáct hodin, chytlo nás to. V té době jsme se bavili jen o holkách a o hře. Poker mě nadchl, žili jsme tím. Pak jsme zkusili kasino v Mariánských Horách, kde byl každý den studentský turnaj a rozjelo se to," vypráví Padých s tím, že se v době studia do karet nebál dát peníze vydělané na brigádě. Dnes už prostředí hospod dávno opustil. Jezdí po turnajích v Česku i zahraničí, účastnil se i dřív velmi populární České pokerové tour. A přišel si na nemalé peníze. "Ale víc bych se o tom nezmiňoval," zůstává tajemný. "Samozřejmě určitá část příjmů to je, ale jde hlavně o relax a zábavu. Navíc musím říct, že to v poslední době flákám a nejde mi to.
V Česku jsou ale kluci, kteří jsou dobří a můžou to někam dotáhnout," míní Padých. Připravovat se na bitvy u stolu musí stejně jako na ty odehrávající se hřišti. "Ve fotbale trénujete střelbu, standardní situace, přihrávky. U pokeru se učíte, jak se zachovat v určitých situacích, co proti komu zahrát. Musíte přemýšlet o jeden, dva, či tři tahy dopředu, rozebírat momenty, dívat se na videa, bavit se s lepšími hráči a tím se zdokonalovat. To vidí málokdo," popisuje. Svou sportovní budoucnost nechává otevřenou. Nejvyšší ambice však – zejména ve fotbale – už nemá. "Chtěl bych se vytáhnout, co to půjde a zdraví dovolí. Jako každý. Ale ligu? To už jsem asi vzdal," přiznává.

Foto: JAKUB PADÝCH by mohl na jaře působit v Bohumíně.
Foto: Region/L. Kaboň


Jakub Padých: Poker mě nadchl - Zvětąit
Velikost: 500 x 347 bodů - 41 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad