Město Bohumín

21.3.2018 - Musíme do toho víc šlápnout, protože tohle nám nebude stačit

Zdroj: Sport
Ročník a číslo: 68
Strana: 15
Autor: David Hekele

Petřkovice – O týden později, ale přece odstartují fotbalisté Petřkovic svou cestu za záchranou ve třetí lize. V sobotu doma hostí Valašské Meziříčí. Uplynulý víkend si tým místo odloženého utkání ve Vyškově vyplnil generálkou na hřišti ve Vrbici s divizním Bohumínem, Odra však padla 0:1. Kapitán a stoper Zdenek Staněk uznal, že poslední vystoupení před ostrou premiérou nebylodobré. "Musíme ještě na mnohém zapracovat," přiznal Staněk.

Kapitán Petřkovic Zdenek Staněk po prohře v generálce na jaro v MSFL v Bohumíně (0:1):

- Jaké máte z generálky a celé přípravy pocity?

Tak samozřejmě není ideální, že jsme prohráli generálku i předtím s Opavou, určitě víme, že je pořád na čem pracovat. Příprava byla taková, jaká byla. Myslím si, že natrénováno máme, akorát je třeba tohle dostat do zápasu, protože výsledkově to nebylo vůbec ono. Herně je třeba zlepšit ještě spoustu věcí. Musíme si z toho vzít příklad, protože takhle nemůžeme hrát potom v soutěži.

- V čem vidíte největší problémy?

Pořád máme hodně ztrát a také nejsme důrazní vzadu. Ztrácíme míč také, když jdeme do protiútoku a potom dostáváme góly. Hodně gólů. Na defenzivní činnosti je třeba hodně zapracovat. Tam je to špatné, takže v tom se musíme posunout, aby to o víkendu bylo v domácím zápase o něčem jiném.

- Po tom, co byl odložen váš zápas ve Vyškově, tak jaro začínáte domácím dvojutkáním s Valašským Meziříčím a HFK Olomouc, takže by asi bylo záhodno urvat co nejvíc bodů, že?

Pro nás je důležité vytěžit co nejvíc z každého zápasu. Jsme v situaci, kdy musíme bodovat pokaždé, samozřejmě když hrajeme doma, tak o to víc to musí být vidět, na hřišti musíme nechat všechno a hlavně doma vyhrávat. Ale i kdybychom teď jeli do Vyškova, tak bychom body potřebovali. Jak říkám, musíme ale do toho víc šlápnout, protože tohle nám totiž nebude stačit.

- Tým, který nově vede Ondřej Smetana, byl ale posílen, co myslíte?

Kluci, kteří přišli, kvalitu určitě mají, teď je důležité to ukázat na hřišti. Když se to nepovede, tak tady může přijít kdokoliv, a vyhrávat se nebude.

- Jedním z těch kvalitních fotbalistů by mohl být také Radim Wozniak. Co byste řekl na obnovení vaší spolupráce s ním ve stoperské dvojici?

Rád bych si s ním zahrál, ale je to o Wozyho zdraví a o tom, jak se bude cítit. Je ale jasné, že když na hřišti bude, tak nám pomůže. Ještě uvidíme, ale rozhodně by to bylo hezké.

Foto: KE KLÍČOVÝM OSOBNOSTEM bude na jaře opět patřit v kádru třetiligové petřkovické Odry obránce Zdenek Staněk (vpravo). Před prvním mistrovským zápasem vidí stále rezervy.
Foto: Deník/Pavel Sonnek



    Městský úřad