Město Bohumín

20.4.2018 - Senior uvázl ve vaně. Našli ho po několika dnech

Zdroj: 5plus2
Ročník a číslo: 92
Strana: 5
Autor: woj

BOHUMÍN - Senior s omezenou svéprávností z Bohumína uvázl na několik dní ve vaně. Vyhladovělého jej vytáhli až strážníci, které zalarmovala jeho opatrovnice. Její klient se totiž nedostavil pro týdenní kapesné.

Pětašedesátiletý epileptik s psychickými problémy žije sám, ale dohlíží na něj opatrovnice ze sociálního odboru bohumínské radnice. Muž vlezl do vany, ale už se z ní sám nedokázal dostat. Několik dní tak byl bez oblečení, bez jídla a pil jen vodu. Podle bohumínských úředníků takto ve vaně živořil nejméně dva dny, přesněji ale dobu, po kterou senior uvízl v nedobrovolné pasti, určit nedokázali. Když si senior ani dva dny po termínu nevyzvedl své týdenní kapesné, zalarmovala jeho opatrovnice policii.

Když dorazili přivolaní strážníci na místo, v bytě hrálo hlasitě rádio. Přesto po několikátém zabouchání na dveře bylo slyšet volání o pomoc. "Hlas muže nás zval dál. Když jsme mu odpověděli, že je zavřeno, ať nám otevře, řekl, že by rád, ale že je ve vaně a nemůže z ní ven. To už jsme neváhali ani minutu a s pomocí speciálních nástrojů jsme dveře odemkli," řekl zasahující strážník Stanislav Lukša. Vyčerpaného, dezorientovaného a hladového muže strážníci z vany vytáhli a předali do péče lékařům. Po několika dnech ve vaně nebyl muž schopen ani chodit.



    Městský úřad