Město Bohumín

10.7.2018 - Dolnobenešovský zázrak. Nováček třetí ligy se těší na velkou výzvu

Zdroj: Region Opavský a Hlučínský
Ročník a číslo: 28
Strana: 22
Autor: Petr Dušek

DOLNÍ BENEŠOV - Malá senzace se před časem zrodila v Dolním Benešově. Áčko místního fotbalového klubu totiž šokovalo divizi. Soutěž vyhrálo a nyní se už pomalu připravuje na třetiligové souboje. Nyní už uplynulá sezona přitom pro Benešov nezačala úplně nejlépe. S Bohumínem po prohře 2:4 vypadl v MOL Cupu a vyhlídky nebyly nejlepší. Lepší začátek si rozhodně představoval tehdy novopečený trenér Marcel Melecký, mimochodem bývalý ligista a vytříbený technik. "Proti Bohumínu šlo o mé první utkání na lavičce. Hodně kluků odešlo a náš měl k ideálu daleko." smál se bývalý kouč Píště nebo Bohuslavic.

Postupem času si ale dolnobenešovská sestava začala sedat a vzniklo silné mužstvo, které nakonec dokráčelo až k postupu. "Nikdo to nečekal. Hodně nám pomohlo, že jsme nehráli pod tlakem. Jsme nesmírně rádi, že se po letech bude v Dolním Benešově znovu hrát třetí liga. Na výzvu se moc těšíme. Jde o velký úspěch," komentoval Marcel Melecký. Se složením kádru nejspíš problémy mít nebude. MSFL je totiž velkým lákadlem pro nejednoho fotbalistu. Jeden odchod se však přesto udál. "David Hampel bude jako trenér působit u olomoucké Sigmy, proto se s námi rozloučil. Post brankáře musíme vyřešit. Je třeba přivést i další posily.Hráli jsme totiž s jedenácti fotbalisty a dorostenci. Dva hráči se navíc zranili," podotkl kouč dolnobenešovského áčka. Jinam by neměl zamířit nejlepší střelec Filip Labuda. "Jestli se něčeho nebojím, tak jeho odchodu. Fotbal doslova hraje pro radost. Navíc studuje vysokou školu a nerad by se přesouval jinam. Pro divizi to byl rozhodně nadstandardní fotbalista. Má neskutečné zakončení, dokáže obejít pět, šest hráčů a dávat do prázdné. Je radost na něho koukat," přiznal Marcel Melecký.

A přestup do jiného klubu nezvažuje ani sám Filip Labuda. "Nikdo mě neoslovil a odcházet neplánuji. Dosáhli jsme s kluky obrovského úspěchu. Zvlášť potom, co jsme celé jaro odehráli ve dvanácti lidech. Těší mě, že se mi dařilo i střelecky. Musím však poděkovat spoluhráčům. Bez jejich přispění by mi to tak nestřílelo. V Benešově se celkově sešla skvělá parta. Náš kolektiv táhl za jeden provaz," uvedl dolnobenešovský kanonýr.

Třetiligové soupeře už vyhlíží i klíčový záložník mužstva Ondřej Adamík. Pikantnější příchuť pro něj budou mít zejména derby s nedalekým Hlučínem. "Pro mě to bude o to zajímavější, jelikož jsem měl v minulosti do Hlučína už dvakrát nakročeno. Přesun se ale dvakrát kvůli zranění nekonal. Myslím, že to jsou utkání, která mohou přilákat spoustu diváků. A to je jeden z našich záměrů. Chceme, ať na nás ve třetí lize chodí hodně lidí," poznamenala opora záložní řady Dolního Benešova. "Zajímavá klání budou určitě i s Petřkovicemi anebo Rýmařovem. Duely s rýmařovským týmem jsou vždycky vyhecované. Mimo jiné to je asi i tím, že jsme do divize šli spolu a od té doby se naše výkony a výsledky poměřovaly," osvětlil historii vzájemné rivality čtyřiadvacetiletý Ondřej Adamík.



    Městský úřad