Město Bohumín

9.10.2018 - Bohumínský Mario Latocha si zvyká na novou roli v týmu

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 41
Strana: 22
Autor: Petr Sobol

BOHUMÍN – Loni byl Bohumín v divizi nováčkem a hrál o záchranu. Tu se Bosporu povedlo vybojovat a v létě vhodně doplnil kádr. Jednou z posil je i dvaadvacetiletý útočník Mario Latocha, který do města na Odře přišel na hostování z nedalekého Třince. Latocha, který s fotbalem začal v sedmi letech, je třineckým odchovancem. Do prvního mužstva "hutníků" se ale zatím neprobojoval, a tak to zkouší na hostováních v okolí. Loni působil útočník, jehož vzorem je Cristiano Ronaldo, v Petřkovicích a letos hraje za Bohumín. "Znám se s trenérem Martinem Špičkou. Oslovil mě, jestli bych to tady nechtěl zkusit. Bohumín je navíc kousek od Ostravy, kde studuji. Neměl jsem jediný důvod, proč váhat," říká fanoušek Manchesteru United.

Zatímco loni se Bohumínští pohybovali ve spodních vodách tabulky, letos sídlí spíše v horních patrech. O víkendu sice prohráli na půdě Frýdlantu nad Ostravicí a propadli se na osmou příčku, na druhý "flek" jim ale chybí pouhých pět bodů. "Tým se vhodně doplnil, věřili jsme, že budeme silní," komentuje to Latocha. Bospor je dokonce jediným týmem, který letos dokázal obrat o body suverénní Nový Jičín, na jehož půdě vyhrál 2:1. "Měli jsme na ně jasně danou taktiku a celý týden jsme se na ně připravovali. Věděli jsme, že roztahují soupeře na celé hřiště, přizpůsobili jsme se tomu, dodržovali jsme, co jsme měli, a vyšlo to," těší Latochu, který v zápase vstřelil druhou branku svého týmu.

Aktuálně má na kontě čtyři vstřelené góly, ale rád by jich přidal víc. "Chtěl bych se přiblížit Milanu Halaškovi, na jeho úroveň. Přesnou metu ale nemám," uznává. Latocha býval zvyklý nastupovat na hrotu sestavy, v Bohumíně ale hraje více zkraje. "Mám tam jiné pokyny. Musím se více vracet. Je třeba, abych zlepšil obrannou fázi," uvědomuje si.

Chci hrát třetí ligu

Dvaadvacetiletý Latocha, který studuje metalurgické technologie, stále patří Třinci. "Mohl jsem se tam vrátit, ale hrál bych asi jen za juniorku, což není tak dobré jako divize mezi muži," říká fotbalista, jenž by měl sezonu dokončit v Bohumíně. A co bude pak?
"Rád bych si ještě zahrál třetí ligu. Nejlepší by bylo, kdybychom do ní postoupili třeba s Bohumínem," usmívá se.



    Městský úřad