Město Bohumín

15.10.2018 - Co říkají na výsledky voleb noví senátoři?

Zdroj: Moravskoslezský deník
Ročník a číslo: 239
Strana: 2
Autor: redakce

Leopold Sulovský (Ostravak)

Ostrava Chtěl bych poděkovat všem voličům, kteří mi dali hlas, a podpořili tak věci, které bych chtěl v Senátu i v příštím volebním období prosazovat. Mám velkou radost, že jsem uspěl proti kandidátovi z hnutí ANO, které před týdnem v tomto obvodě suverénně vyhrálo komunální volby. Je to pro mě i velký závazek, že se lidé rozhodli hlasovat pro mě. V Senátu bych se chtěl pokusit v příštích letech zlepšit situaci, a hlavně financování v českém sportu. Tato oblast je výrazně finančně podhodnocena, a přitom v důsledku ovlivňuje mnoho faktorů, jako obezita dětí i dospělých (a s tím spojené náklady na zdravotnictví), pracovní výkonnost, fyzická a psychická odolnost.

Herbert Pavera (ODS+STAN+TOP 09)

Opava Pocity z vítězství jsou nádherné. Jsem nesmírně rád, že voliči přišli, byť účast nebyla příliš velká. Čekal jsem ještě o pár procent vyšší. Myslím, že u tohoto druhého kola je problém, že lidem nechodí do schránek volební lístky. Chtěl bych poděkovat mé rodině, štábu, desítkám dalších osob v regionu. Zároveň je třeba říci, že děkuji i všem kandidátům do Senátu za férovou kampaň a speciálně pak kandidátům Vladimíru Tancíkovi a Josefu Víchovi, kteří mě ve druhém kole podpořili. Myslím, že voliči ocenili to, že mě znají, vidí výsledky mé práce. V Senátu určitě zúročím zkušenosti, které jsem získal v Poslanecké sněmovně, poznal jsem, jak funguje systém změny zákonů, s kým se konkrétní záležitosti projednávají a podobně.

Petr Vícha (ČSSD)

Karviná Nesmírně si cením toho, že jsem získal podporu napříč celým volebním obvodem, a to včetně Havířova, kde jsem před šesti lety lehce prohrál a kde je doma má soupeřka. Výsledek je pro mě velký závazek, že budu senátorem pro všechna města naprosto stejně a budu pomáhat tam, kde to bude třeba, jako tomu ostatně bylo i v předchozích letech. Prioritami pro mě zůstává boj za slušné lidi a prosazování lepších zákonů pro města a obce. Momentálně potřebujeme dosáhnout změny u zákona o sociálním bydlení, který by tento problém systematicky vyřešil a zatočil s byznysem s chudobou v předražených ubytovnách. To ale bude vyžadovat dlouhodobý boj a spolupráci napříč celým politickým spektrem i ministerstvy.



    Městský úřad