Město Bohumín

22.6.2019 - Zpěvačka Markéta Konvičková: období mezi studiem, Hodinovými vnuky a novým hudebním projektem

Zdroj: Moravskoslezský deník
Ročník a číslo: 144
Strana: 5
Autor: redakce

Oblíbená zpěvačka Markéta Konvičková má za sebou hodně náročné období. Kromě koncertování před necelým měsícem dokončila vysokoškolské studium, což mezi kolegy z pěvecké branže není příliš obvyklé. Konkrétně vystudovala obor Marketing a obchod na Vysoké škole báňské v Ostravě a pyšní se titulem Ing.

"Marketing mě baví, je kreativní, vlastně v něm tak trošku už jsem díky své profesi zpěvačky. Využívám ho v PR, propagaci a kdybych náhodou někdy přišla o hlasivky, je to oblast, které bych se chtěla věnovat. Nedávné státnice byly nervy, a le to nemusím nikomu vykládat, kdo to zažil. Pro mě všeobecně vysoká škola v prezenčním studiu a,,koníček" zpěvačky bylo něco šíleného, když se na to zpětně podívám. Jsem na sebe pyšná, že jsem to dokázala, ale upřímně jsem ráda, že se odteď mohu soustředit jen na zpívání. Snažím se teď hodně odpočívat a trošku se o sebe více starat, cvičit, nastolit nějaký pravidelný stravovací režim, chodím do studia nahrávat nové písničky, na hodiny zpěvu a každý víkend mám koncertní. Do toho se snažím více věnovat rodině a celkově si užívám život a usmívám se z toho."

Skloubit studium a kariéru zpěvačky je více než náročné a zdaleka ne každý by to dokázal. Markéta Konvičková se přitom navíc už před rokem stala patronkou projektu Hodinový vnuk. Aktivity, při které studenti věnují hodinu svého času seniorům. Navštěvují pravidelně klienty domovů seniorů, povídají si s nimi, hrají společenské hry, doprovodí na vycházku.

"Když jsem dostala nabídku Spolku Počteníčko, stát se patronkou Hodinových vnuků, neváhala jsem. Vlastně jsem se rozhodla hned. Tohle je pro mě srdeční záležitost, měla jsem skvělý vztah se svou prababičkou, kterou jsem pravidelně navštěvovala.Mezigenerační spolupráce má smysl, tomu věřím a fandím.

Takže jsem pyšná na středoškoláky z Bohumína, Ostravy, Prahy a Uherského Hradiště, kteří se Hodinovými vnuky stali a věřím, že se přidají i další. V září se s nimi zase uvidím, těším se na ně." Pro Hodinové vnuky budou prázdniny dobou volna a odpočinku. U zpěváků je to pravidelně naopak. Markéta Konvičková navíc chystá novinku, takže odpočívat určitě nebude.

"Prázdniny* Ty já nemám už 10 let (smích). V létě budeme krom koncertování dokončovat můj hudební projekt 6-6, který vychází 9.9.2019 v 06:06 h. Strašně se na to těším, protože pokud se to povede, bude to krásná a velká věc, kterou v Čechách z interpretů ještě nikdo neudělal. Vlastně moc nevím, kdo to vůbec udělal. (smích) Celé jsem si to navymýšlela, pracujeme na tom už půl roku a léto bude zlomové a finální, co se týče příprav. Tak mi držte palce!!! ."

Patrony Hodinových vnuků jsou kromě Markéty Konvičkové také plavkyně Bára Závadová a herečka Kamila Janovičová. Podrobnosti na www.hodinovyvnuk.cz.


Zpěvačka Markéta Konvičková: období mezi studiem, Hodinovými vnuky a novým hudebním projektem - Zvětąit
Velikost: 415 x 507 bodů - 112 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad