Město Bohumín

28.1.2020 - Utkání hvězd mají už i v krajské lize

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 5
Strana: 24
Autor: Martin Ruščin

Účastníci zápasu v Těšíně o pár hodin předběhli nejslavnější hokejisty planety.

ČESKÝ TĚŠÍN – Zábavný podvečer po vzoru prestižních All Star Games uspořádali v sobotu krajští hokejoví činovníci. V Českém Těšíně se uskutečnilo první Utkání hvězd krajské ligy mužů. Domácí pořadatelé se s hostitelstvím popasovali statečně, půldruhé stovky diváků mohlo ocenit nejen hokejové umění aktérů v zápase, ale i při dovednostních soutěžích. "Ještě nikdo to předtím v krajském přeboru nezkusil, tak jsme do toho šli. Určitě bych zmínil přínos Milana Urbana z Nového Jičína, který se k nám hned přidal a celou věc nám pomohl zrealizovat i Karel Kafka z regionálního hokejového svazu. Myslím, že se akce povedla, kluky to bavilo a třeba se tím podaří nastartovat nějakou tradici," hodnotil sobotní podvečer organizátor Petr Malíř.

O premiérovém vítězství "domácího" Východu nad Západem v poměru 13:12 rozhodl půl minuty před koncem českotěšínský Marek Zientek. Zápas odehráli hráči klubů z Českého Těšína, Orlové, Karviné, Frýdku-Místku B (Východ), Nového Jičína B, Bohumína, Krnova, Rožnova p. R.
a Studénky (Západ). Scházel jen Horní Benešov. A jak se akce líbila samotným hráčům? V dresu Západu se představil mistr slovenské ligy a vicemistr té české Miroslav Javín, aktuálně bek Bohumína. "Dvě utkání hvězd, ještě na začátku milénia, jsem v české extralize absolvoval a rád na to vzpomínám. V krajské lize jsem to nikdy nezažil, ale vždycky musí být někdo první. Mohla by to být dobrá tradice. Sám jsem zvědav, jestli se nápad ujme, i když tuším, že akce něco stála," hodnotil Javín, který si žádnou dovednostní disciplínu v Těšíně nevyzkoušel. "Všichni jsou v nich lepší než já," smál se.

Kapitánem Východu byl zase zkušený orlovský obránce Filip Štefanka, někdejší bek extraligového Havířova či Třince. "Je to dobrý nápad, s ostatními hráči se potkáme, zahrajeme si, víc se poznáme. Pro lidi je to určitě taky fajn, užijí si hokejovou zábavu, což je cíl," mínil. Jeho tým po první třetině vedl 5:0, po druhé to už bylo 7:7. To už je asi úděl podobných exhibicí. "No právě. Ať padá co nejvíc gólů a je sranda. O výsledek nejde," ujistil Štefanka.

Hráči z Moravskoslezské ligy navíc o pár hodin předběhli své kolegy v Americe, které v noci na neděli čekalo Utkání hvězd NHL. "To je ale jiná písnička," uznal Štefanka.


Utkání hvězd mají už i v krajské lize - Zvětąit
Velikost: 477 x 429 bodů - 61 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad