Město Bohumín

19.2.2020 - Herecký pár touží po obyčejném štěstí

Zdroj: Moje šťastná hvězda
Ročník a číslo: 8
Strana: 18
Autor: redakce

PATRIK DĚRGEL (30) vždy působil na filmovém plátně jako typický slušný kluk. Snad proto všechny překvapilo, když se zakoukal do herečky, o které se říkalo, že je stejná potvora jako její seriálové postavy. Sympatický Patrik Děrgel (30) už před lety vyprávěl, že byl vždy velmi hodné dítě. "Kam mě maminka dala, tam mě našla," přiznává mladý herec upřímně dodává, že podle svého názoru neměl ani pubertu. Pro něj byla největší revolta, když nosil kšiltovku. Tehdy mu připadalo, že jde konečně proti proudu.

Jedl jen chleba s hořčicí

To ale skončilo, když odešel studovat konzervatoř do Ostravy. Tam se začal chovat jako každý jiný dospívající mladík. V hospodaření s přiděleným kapesným byl prý tak slabý, že si první tři dny v měsíci žil jako král a pak jedl jen chleba s hořčicí. Naštěstí se ani tehdy nezměnil jeho pohodový vztah s maminkou. Snad za to může skutečnost, že spolu zůstali sami, když od nich Patrikův otec odešel. Tehdy se mezi nimi vytvořilo silné pouto, které funguje stále. Ostatně Patrik vždy tvrdil, že měl krásné dětství. A to i přesto, že maminka jako samoživitelka musela mít tři práce. Když se pak přestěhovali k dědovi na vesnici, našla si maminka nového partnera. Toho dnes Patrik vnímá jako vlastního otce.

Neví, co dělá jeho biologický otec

Tím spíš, že má díky němu i o deset let mladšího bratra. S biologickkým otcem je dnes jen v občasném telefonickém kontaktu. "Těžko ale navazovat na něco, co předtím dvacet let chybělo. Ani nevím, co přesně dělá," říká mladý herec. Snad právě díky této trpké zkušenosti Patrik vždy toužil dělat věci tak, jak se mají. Herectví bere smrtelně vážně a v současné době exceluje na prknech Národního divadla. Děrgel za své umění dokonce obdržel Cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku 2013 a za ztvárnění Hamleta ve stejnojmenné inscenaci Švandova divadla byl nominován na cenu Thálie 2014 za nejlepší mužský herecký výkon v činohře. To ale není zdaleka všechno.

V seriálech je jako doma

Patrikovi se už od počátku jeho herecké kariéry dařilo i před televizní kamerou. Diváci ho mohli vidět v seriálech Ulice, Kriminálka Anděl, V. I. P. vraždy, Modrý kód a Specialisté. Snad právě v atraktivním seriálovém prostředí potkal Patrik mladou herečku Markétu Děrgelovou (32), tehdy ještě Frösslovou.

Hrála jen samé potvory

Ani ta není ve filmařském prostředí žádný nováček. Markéta se totiž narodila do rodiny lékařky a asistenta střihu. Právě díky svému otci se také poměrně brzy dostala do showbyznysu. Už jako sedmiletá holčička si zahrála ve snímku Jana Svěráka (55) Akumulátor, který měl premiéru v roce 1994. V roce 2004 ji pak diváci mohli vidět v seriálu Redakce, kde ztvárnila pubertální dceru Davida Matáska (57). Drobnou roličku Markéta dostala i v úspěšném snímku Účastníci zájezdu a vůbec jí přitom nevadilo, že na plátně téměř nepromluvila. Role okouzlující dívky, která motá mužům hlavy, ji neminula ani v seriálu Proč bychom se netopili z roku 2007. Jen krátce nato si mohla zahrát v seriálu Pojišťovna štěstí, kde byl jejím hereckým partnerem Vojta Kotek (32). Je jen pochopitelné, že si mladá herečka hledala partnery mezi kolegy z branže. Nějaký čas byla spojována s Kryštofem Hádkem (37) a patrně okolo roku 2004 začala randit s okouzlujícím hercem a zpěvákem Vojtou Dykem (34). Jenže ti dva se prý neustále scházeli a rozcházeli, takže veřejnost ani nepřekvapilo, když se Dyk začal ve společnosti ukazovat s Tatianou Vilhelmovou (41). Fakt, že se Vojta patrně vídal s Táňou ještě během jejich známosti, nechtěla opuštěná Markéta příliš komentovat.

S bývalou měl bouřlivý vztah

To je poněkud překvapivé vzhledem k tomu, že Markéta, kterou filmoví tvůrci většinou obsazovali do rolí nevypočitatelných potvor, prý v soukromí neměla daleko k postavám, které hrála. I proto se šuškalo, že v roce 2015 Patrika Děrgela vlastně sbalila a přebrala ho tak jeho dlouholeté přítelkyni, herečce Pavle Beretové (36). Jenže jak už to bývá, pravda bude nespíš někde úplně jinde. Patrik měl s Pavlou vždy velmi bouřlivý vztah a v době, kdy se zamiloval do Markéty, byli s Pavlou už dávno od sebe. To ale nic nemění na tom, že Beretová jejich rozchod velice špatně nesla. Už brzy se ale ukázalo, že je Markéta pro Patrika ta pravá. To právě vedle ní se z obyčejného kluka z Bohumína stal mladý elegán ve značkovém oblečení. Přesto Děrgel dál tvrdil, že touží po obyčejném lidském štěstí.

Toužil jen po guláši a pivu

"Nakoupit, uvařit si guláš, přečíst si noviny a nerozčílit se přitom," vyprávěl poněkud naivně Patrik ještě v roce 2016 a dodával, že touží jen po ženě, dětech a spolehlivém autě, které si bude umět sám opravit. I když se na první pohled může zdát, že je Děrgel tak trochu mouchy snězte si mě, své sny si začal právě po boku Markéty rychle plnit. Když se v říjnu 2016 mladé dvojici narodil syn Vavřinec (3), byl Patrik na vrcholu blaha. Dnes si Patrik navíc pochvaluje, že s otcovstvím dlouho neotálel. "Věděl jsem, že jakmile budu mít pocit, že jsem našel tu pravou, půjdu do toho," říkal a dodával, že je rád, že ho synek zažije v plné síle.

Konečně si zahráli manžele

V té době také jistě přemýšlel nad tím, že se konečně ožení. Až když mu kolega Tomáš Havelka (48) jasně naznačil, že druhé dítě bez svatby by byla ostuda, tak do toho sympatický herec konečně praštil. V létě loňského roku se pochlubil na svém profi lu na sociální síti, že on a Markéta měli svatbu. Jen krátce nato pak připustil, že se nebrání druhému dítěti. Mladému páru to zřejmě neklape jen v soukromí, ale i před kamerou. O tom se mohli přesvědčit fanoušci seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde hrají manžele.

---*

MĚL BÝT ZDRAVOTNÍK

Patrik Děrgel se nikdy netajil tím, že má se svou maminkou blízký vztah. Patrně by pro ni udělal všechno, co jí uvidí na očích. Jen jednou ji prý zklamal, a to když se rozhodovalo o jeho budoucnosti. "Maminka snila, že budu zdravotní sestřičkou," řekl Děrgel doslova a ještě dodal, že s ní musel objet dny otevřených dveří na všech středních zdravotních školách v kraji. Jenže zatímco maminka nadšeně běhala z jedné učebny do druhé a z vystavených lékařských nástrojů byla doslova u vytržení, Patrik před nimi zavíral oči a maminku brzy vrátil do reality.



    Městský úřad