Město Bohumín

2.6.2020 - Bospor Bohumín: s pokorou stoupat výš a výš

Zdroj: Karvinsko
Ročník a číslo: 23
Strana: 16

BOHUMÍN – "Přihraj, přihraj," křičí jeden z mládežníků během tréninku. "Nečekej, musíš si jít pro přihrávku, nabídni se," pobízí ho trenér. Do Fotbalového areálu Pavla Srnička v Bohumíně se po čase ticha zapříčiněným epidemií koronaviru opět vrátil život.

Zatímco vedlejším hřišti závěrečným fotbalem vrcholí trénink dorostu, na hlavní ploše se pomalu chystá A-tým k přípravnému duelu s Heřmanicemi (4:1). Na perfektně připravený trávník je kromě správce Jiřího Petra hrdý i předseda Ivo Cichoň. "Výborný," pochvaluje si muž, který loni v říjnu nahradil dlouholetého šéfa Lukáše Fluxu. Sám v minulosti v klubu hrál, později i trénoval.

"Vlastně jsem zdejší odchovanec, navíc fotbal jako takový mám rád, třicet let jsem lítal po hřišti, běhal za kulatým nesmyslem, vidím trochu do toho, a i když nevím, zda mi funkce předsedy náleží, tak zatím to jde a funguje. Musím říct, že je to pěkný pocit," usměje se Ivo Cichoň.

Stejně skormný zůstává i tým mužů, který nevyhlašuje postupové plány. "Jen chceme hrát nahoře. Do každé sezony jdeme s pokorou," upřesňuje předseda FK Bospor.



    Městský úřad