Město Bohumín

8.6.2020 - Szturc: Je na čem stavět

Zdroj: Moravskoslezský deník
Ročník a číslo: 132
Strana: 10

BOHUMÍN – Měl prsty v obou brankách svého týmu, ale nestačilo to. Útočník Roman Szturc však výsledek bral s nadhledem. "Navíc když to budeme hodnotit jako dvojzápas v Lize mistrů, tak jsme vlastně vyhráli a postoupili my," zasmál se hokejista.

- Jaký máte pocit?

Dobrý. Jak asi víte, chodíme do Záblatí trénovat v podstatě každé úterý a po loňské jasné výhře jsme věděli, že to tady kluci berou hodně prestižně a nebude to nic jednoduchého. Nikdy ale nechcete prohrát, výsledek nás štve, i když ve druhé půli jsme byli slabší. Fotbalovost Slovanu se projevila.

- Jakou roli hrála motivace v podobě piva?

Samozřejmě jsme věděli, že kdo prohraje, zaplatí symbolicky dvě bečky, hlavní je to, že jako sportovci chcete vyhrát. Nemám rád, že se jde hrát a je to bez zájmu a zaujetí. Prestiž tady byla, o to větší škoda situace ve světě, protože to mohla být ještě výraznější akce. Do budoucna je ale něco rozjednaného.

- Prozradíte co?

Mohlo by to být něco ve stylu loňského Zápasu pro Marušku, abychom se my a lidi pobavili a k tomu jsme i pomohli. To je hlavní. Myslím si, že je na čem stavět, něco jsme nakousli s určitými lidmi, tak uvidíme. Určitě bychom se tomu nebránili. Letos jsme to ještě nechtěli dělat narychlo, takže v zimě na to sedneme a něco vytvoříme.



    Městský úřad