Město Bohumín

23.6.2020 - Petr Blejchař: Nový Jičín je pro mě novou výzvou

Zdroj: Region Týdeník okresu Nový Jičín
Ročník a číslo: 26
Strana: 16
Autor: Roman Brhel

NOVÝ JIČÍN – Byla to akce kulový blesk. Fotbalový klub z Nového Jičína musel nečekaně vyměnit trenéra. Alois Skácel vyrazil na záchranářskou misi ligové Opavy. Jeho místo na lavičce zaujal Petr Blejchař, jenž naposledy trénoval karvinskou devatenáctku.

"Událo se to strašně rychle, Nový Jičín hledal náhradu za Aloise Skácela. S panem Hurtou, který fotbal v Novém Jičíně vede, se známe. Domluvili jsme se vcelku rychle," prozradil Petr Blejchař.

"Rozhodování mi ulehčil i fakt, že jsem byl momentálně bez trenérského angažmá. Poté, co koronavirová pandemie ukončila soutěže, v Karviné jsme skončili," vysvětluje bývalý fotbalista, který to jako hráč dotáhl až do druhé ligy, kterou si zahrál v barvách Bohumína.

Petr Blejchař v minulosti pracoval výhradně u mládeže, trénoval přípravky, ale také ostravský Baník v juniorské lize. "Chci si vyzkoušet dospělý fotbal, to je i důvod, proč jsem nabídku Nového Jičína přijal. Je to pro mě velká výzva," svěřil se nový kouč novojičínských fotbalistů.

Na práci mezi dospělými se těší. "Bude to změna, přece jenom někteří kluci už chodí do práce, na druhou stranu tým je věkově mladý, jeden z nejmladších v divizi. Některé hráče znám z dorosteneckých soutěží," poznamenal Petr Blejchař.

V hlavě má už možné posily. "Rád bych přivedl tři hráče, do každé řady jednoho. Mělo by se jednat o starší kluky, ale uvidíme, jak jednání dopadnou," podotkl kouč.


Petr Blejchař: Nový Jičín je pro mě novou výzvou - Zvětąit
Velikost: 438 x 495 bodů - 255 kB

Pro detail článku/fotky klikněte na danou zmenšeninu fotografie.

    Městský úřad