Město Bohumín

17.3.2021 - Nepříjemné zranění si Kocich léčil v reprezentační "bublině"

Zdroj: Jihlavské listy
Ročník a číslo: 64
Strana: 16

NOVÉ VESELÍ – Utrpěl bolavé zranění, které jej ale od reprezentačních povinností neodradilo. Střední spojka extraligových házenkářů Nového Veselí Martin Kocich strávil celý minulý týden na reprezentačním srazu.

Zranění si přivodil v posledním extraligovém duelu na půdě Kopřivnice. "V první půli jsem šel do kličky a protihráč mě trefil kolenem na stehno. Bohužel přesně na místo, s nímž už jsem měl problém, takže jsem si zranění obnovil," popsal Kocich.

Jeho výkon ve druhé půli utkání v Kopřivnici šel tak rapidně dolů. I to byl jeden z důvodů, proč Nové Veselí neudrželo těsný náskok úvodního dějství. "Výrazně mě to limitovalo, nedokázal jsem se ani pořádně rozběhnout.

Dynamika a rychlost v mém podání chyběly, nebyl jsem pro spoluhráče přínosem," sebekriticky přiznával. Jelikož byl ale talentovaný házenkář nominován do reprezentační "bubliny", která v Bohumíně tvořila kádrovou rezervu pro národní tým, léčil si zranění ve Slezsku.

"Během dvou dnů mě lékaři dali dohromady, takže jsem byl připraven, pokud bych musel zaskočit," sdělil.

DRIL ZATÍM NENÍ

Po návratu jej měl v klubu čekat přípravný blok před závěrem sezony. "Kondiční přípravu nikdo nemá moc rád, ale budeme to muset skousnout a pořádně na zbývající zápasy připravit," říkal Kocich.

To ovšem ještě netušil, že na návrat do týmu Nového Veselí si bude muset počkat. Kvůli covidové nákaze v kádru extraligového mančaftu z Vysočiny (více o ní píšeme na straně 14 – pozn. red.) se k tréninkový jednotkám svěřenci trenéra Petera Kostky sejdou nejdříve ve středu večer.



    Městský úřad