Město Bohumín

20.12.2007 - Takhle srazil dvojčata

Zdroj: Blesk
Strana: 5
Autor: Žáková, Ivana (iža)

OSTRAVA, KARVINÁ - O svůj život stále bojuje sedmnáctiletá Eva P. z Bohumína.

Její sestra-dvojče Eliška tu šanci ani nedostala. Studentky zdravotnické školy srazil na přechodu v Karviné B. F. (58), který už byl obviněn z ublížení na zdraví. Nehoda by neměla tak tragické následky, kdyby ve městě nejel tak příliš rychle. Studentky přijely do Karviné vlakem a spěchaly do střední školy. Přecházely čtyřproudovou vozovku poblíž hasičské zbrojnice zleva. Chyběly jim jen dva tři kroky Řidič červené fabie, jedoucí z Ostravy, kde také žije, je obě doslova smetl. Dívku, jež na poranění hlavy hned zemřela, vezl na rozbité kapotě 50 metrů!

Důležitým svědkem nehody se stal hasič Kazimír Sikora (26), který také bezprostředně pomáhal zachránit dívkám život. Té, která ležela blíže přechodu a strašně krvácela z rozbité hlavy, nahmatal už jen nitkovitý tep. Pomalu z ní odcházel život. Další žena jí prováděla masáž srdce, marně "Druhá dívka také krvácela z hlavy, ale méně. Byla v bezvědomí. Nahmatal jsem jí tep a zjistil, že dýchá. Snažil jsem se jí zachovat životní funkce," popsal průběh hrozné tragédie Kazimír Sikora.

Stejně jako vyšetřovatelé pořád nechápe, jak je možné, že řidič dívky neviděl. Silnice byla už zdálky přehledná, žádné protijedoucí vozidlo mu nestínilo ve výhledu a dvojčata čtyřproudovku téměř celou přešla. Jak sám řidič z Ostravy přiznal, padesátkou nejel. Jeho tvrzení, že mu tam dívky vběhly, je ale holý nesmysl. Podle policie se nevěnoval dostatečně řízení. Na svědomí má život mladé dívky. Její dvojče je stále v kritickém stavu. Zhroucení rodiče stále doufají, že alespoň jedna dcera přežije.



    Městský úřad