Město Bohumín

19.4.
2011

Nejfrekventovanější bohumínská ulice Lidická patří Moravskoslezskému kraji

DOTAZ OBČANA:

Mám dotaz k ulici Lidické. Přes tuto ulici procházím několikrát denně a zarážejí mě dvě věci.

1. Jak je to s údržbou této ulice? Co se týče dopravy, tak je to nejfrekventovanější místo v Bohumíně a po zimě tam zůstalo obrovské množství prachu. Spadá vyčištění této silnice pod kompetence města? Případně pod koho?

2. Mnozí řidiči zde překračují povolenou rychlost. Přes ulici vede přechod, ale žádný z řidičů ho nerespektuje. A někdy je pro mne obrovský problém přejít tuto silnici. Nedávno mě tam málem srazilo auto, i přesto, že jsem šel po přechodu a auto bylo dostatečně daleko. Myslím, že by nebylo od věci tam občas poslat strážníky, aby kontrolovali rychlost projíždějících aut.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Lidická ulice není v majetku města, ale Moravskoslezského kraje, který zajišťuje její údržbu a čistění prostřednictvím Správy a údržby silnic Karviná. Její vyčistění jsme už urgovali, ale bohužel Správa silnic má svůj pevně stanovený harmonogram pro celý Moravskoslezský kraj. Věříme, že brzy přijdeme na řadu.

U přechodu na Lidické ulici zajišťují strážníci před osmou hodinou ráno bezpečný přechod školáků přes komunikaci. Nemohou být ale v těchto místech celý den. Měření rychlosti vozidel strážníci v Bohumíně neprovádějí. Upozorníme však Policii České republiky a požádáme je o pomoc s měřením rychlosti v tomto úseku.

Co se týče plochy u Lidické ulice v blízkosti křižovatky s Bezručovou ulicí, na níž se nachází soukromý pozemek, který sloužil ke skladování uhlí a na němž teď zůstaly dvě zdevastované stavby a černé skládky, tak příští týden bude náš stavební úřad jednat s firmou TSR Czech Republic s.r.o., která je vlastníkem pozemků i staveb. Budeme žádat o vyčištění a údržbu pozemků a rovněž budeme jednat o případném odstranění hned dvou zchátralých staveb.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí Bohumína

Foto: Lucie Balcarová, Libor Radiňák


Počet zhlédnutí: 4 372

Zpět

    Městský úřad