Město Bohumín

15.8.
2011

Fontána u Slunečnice láká k osvěžení

DOTAZ OBČANA:

Je ve městě vyhláška zákazu vstupů do vodních prvků? Jakmile se udělá trošku hezky, lítají po fontáně u Slunečnice děti a navzájem se stříkají a přeskakují prameny tryskající ze země. A nejsou ve fontáně sami, ale třeba i s koly, osobně můžu říct, že dnes v té fontánce bylo za celé odpoledne minimálně 20 lidí. A to nemluvím o tom, že si v ní někteří myjí nohy, ruce či dokonce obličej

Možná by to chtělo trošku osvěty a kontroly ze strany police nebo nainstalovat kamerový systém, abyste se taky pobavili a neměli jsme podívanou jen zdejší obyvatelé. Osobně považuji fontánu za skvělý nápad, zpříjemňující okolí, avšak zároveň jako pohromu, že ta voda tryská ze země a neteče třeba po kameni, jak je tomu na náměstí T. G. Masaryka, neboť ji občas lidé považují za koupelnu či bazén.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

U fontány jsme již několikrát zasahovali. Kola určitě nemají ve fontáně co dělat, ale lehké osvěžení vodou uprostřed parného léta není nutné zakazovat. Při nevhodném chování osvěžujících se osob je na místě upozorňujeme a z fontány je vykážeme. Pokud ve vodním prvku neznečišťují vodu, tak nezasahujeme.

Karel Vach
ředitel městské policie Bohumín

Foto: Lucie Balcarová



Počet zhlédnutí: 2 741

Zpět

    Městský úřad