Město Bohumín

13.12.
2011

Na sídlišti v Tovární ulici se smí parkovat jen na vyznačených parkovištích

DOTAZ OBČANA:

Mám dotaz k problému se zaparkovanými auty na ulici Tovární v Bohumíně-Záblatí. Konkrétně se jedná o místo, kde se odbočuje ke školce a k rampě obchodu Hruška. K obchodu je nájezd pro vozíčkáře ze silnice na chodník a stále to tam blokují auta. Kolikrát tam stojí auto až v zatáčce, za prvé se tam přechází z chodníku na chodník, za druhé není dobře vidět, jestli nevyjíždí od školky auto a pak ten nájezd. Nedala by se tam umístit značka zákaz stání nebo přechod pro chodce. Nebo ať si toho lépe všímá policie, několikrát jsem ji volala, ale na jedno auto přijedou a další se tam postaví. Takové výmysly, že není jinde místo, jsou nesmysl, na parkovišti u kotelny je místa vždycky dost.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Popisovaná lokalita v Tovární ulici v Bohumíně-Záblatí je celá označená dopravními značkami jako obytná zóna. V obytné zóně podle 39, čl. 5 zákona č. 361/2000 Sb. v platném znění smí řidič jet rychlostí nejvýše 20km/hod. a stání je zde dovoleno jen na místech označených jako parkoviště.

Z uvedeného je zřejmé, že na popisovaném místě není nutné žádné další dopravní značení. Tato lokalita je jednou z mála ve městě, kde jsou vytvořeny podmínky k možnosti dostatečného parkování na označených parkovištích. Strážníci v této lokalitě dopravní přestupky způsobené nesprávným parkováním řeší, ale zdaleka není v silách městské policie řešit v těchto místech tyto přestupky 24 hodin denně. Uvedené lokalitě budeme i nadále věnovat pozornost, a to i s ohledem na venčení psů nezodpovědnými majiteli.

Karel Vach
ředitel Městské policie Bohumín


Počet zhlédnutí: 2 415

Zpět

    Městský úřad