Město Bohumín

18.7.
2006

Chodníkový zametač a veřejně prospěšní pracovníci

V poslední době jsem přestala v ulicích města registrovat silniční a menší zametač určený pro chodníky. To jste již po zimě vyčerpali prostředky na jejich provoz, nebo si myslíte, že ulice města jsou tak čisté a bezprašné, že je není nutno zametat? Ještě bych chtěla něco dodat k využití veřejně prospěšných pracovníků. Asi by jim měl možná někdo vysvětlit, že by se mohli rozdělit a nechodit po skupinkách, a že jedna by tak mohla sbírat odpadky na jiné straně ulice než ta druhá. Bylo by to mnohem efektivnější. Také by mohli nafasovat smetáky a zametat pod lavičkami, kde je plno nedopalků a smetí od našich neukázněných spoluobčanů.

Chodníkový zametač jezdí tak jako dříve, tzn. jezdí čtyři dny v týdnu po trasách rozdělených podle rajonizace. Žádné omezení zametání zametačem z finančních důvodů se tedy nekoná.

K problematice pracovních výkonů veřejně prospěšných pracovníků se dá jen těžko vyjadřovat. U některých lidí jsou v pracovní morálce a organizaci práce obrovské rezervy, musíme vzít v úvahu fakt, že jsou to lidé, kteří dlouhodobě i několik let nepracovali. Bohužel na 70 lidí v terénu po celém městě dohlíží jeden mistr, který nestačí přidělovat práci a ještě všechny pracovníky průběžně kontrolovat. Kdyby se ale na činnosti veřejně prospěšných pracovníků podílelo více dozoru (tzn. další mistři), stouply by náklady na tuto činnost tak, že by se pak ztratil efekt jejich samotné. Na skutečnosti, které pisatelka popisuje ve svém dotaze, se u veřejně prospěšných pracovníků zaměřujeme a snažíme se tyto negativní jevy ovlivnit prostřednictvím BM servisu, který je zaměstnává.

Ing. Pavel Klimovič
vedoucí odboru životního prostředí a služeb
MěÚ Bohumín


Počet zhlédnutí: 3 198

Zpět

    Městský úřad