Město Bohumín

18.1.
2013

Zimní posyp na Budovatelské ulici přes les Baginec zůstane kvůli bezpečnosti chodců

DOTAZ OBČANA:

Je nutný zimní posyp struskou na komunikaci Budovatelské ulice pod lesem Bagincem od značky zákaz vjezdu? Komunikace je od doby zákazu vjezdu všech motorových vozidel hojně využívaná k procházkám a relaxaci (sáně, běžky...). Byl by možný posyp pouze části komunikace? Navíc posyp podporuje nezodpovědné řidiče k projíždění zákazem. A není jich zrovna málo.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Budovatelská ulice, která prochází lesem Baginec, zůstala v režimu zimní údržby včetně posypu právě kvůli tomu, že i přes zákaz vjezdu všech motorových vozidel jde stále o komunikaci, a ta by měla být schůdná. V zimě ji často využívají cyklisté i chodci, kteří by mohli na kluzkém povrchu uklouznout. Bohužel je podle informací z BM servisu, který zimní údržbu zajišťuje, částečný posyp silnice velmi obtížný. Strojní sypač má určitý rozptyl a nelze zaručit, že polovina vozovky bude bez posypu.

Co se zákazu vjezdu týče, tak zde strážníci bezprostředně po jeho zavedení řešili mnoho přestupků. V kontrolách dodržování zákazu pokračují i teď, ale už to není jejich hlavní priorita jako to bylo zpočátku, když zde zákaz začal platit a bylo nutné, aby si řidiči na jeho dodržování zvykli.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí Bohumína

Ilustrační foto: Eva Liszoková


Počet zhlédnutí: 1 951

Zpět

    Městský úřad