Město Bohumín

22.2.
2013

Směr jízdy pluhu se při zimní údržbě neřeší

DOTAZ OBČANA:

Mají traktory při úklidu sněhu dáno, že mají střídat strany, na které odhrnují sníh? Úklid sněhu mi nevadí, ale když při každém sněžení brzy ráno před směnou odklidím sníh před vjezdem a podél celého plotu, přijedu z práce a vše je vždy nahrnuto na můj vjezd a plot, tak mi to už začíná vadit.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Směr jízdy pluhu operační plán zimní údržby neřeší. Je na řidiči, který směr jízdy zvolí, většinou se jezdí tak, aby silnice byly prohrnuty v co nejkratším termínu.  Odhazování sněhu před jednotlivými vjezdy všech vlastníků domů skutečně není v silách města a prioritou je schůdnost a sjízdnost komunikací.

Věra Niklová
vedoucí odboru životního prostředí a služeb
Městský úřad Bohumín

REAKCE NA ODPOVĚĎ:

Děkuji za odpověď, ale chtěl bych jen poprosit, jestli by nebylo možno něco změnit a řidiče před zimní údržbou informovat, aby ulice projížděli v obou směrech. Nejde jen o stále nahrnutý sníh na jedné straně, ale taky o to, že ulice, která se odhrnuje jen jednou stranou není pak plně průjezdná a dvě auta se naproti sobě nevyhnou, protože je vyježděný a odhrnutý pouze pruh za traktorem. Dříve takový způsob odhrnování v obou směrech podle informací starých řidičů fungoval, a tak si myslím že to je jen v informování všech řidičů před začátkem zimní sezony.

Ilustrační foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 147

Zpět

    Městský úřad