Město Bohumín

29.5.
2013

Město jedná s MS UTILITIES & SERVICES o snížení ceny za pozemky pro skatepark

DOTAZ OBČANA:

Dostane OS Mládež vytoužený skatepark? Všude se staví nové skateparky, například v Ostravě-Porubě, a my v Bohumíně nic. Je důležité, abyste na radnici brali ohled na to, že zhruba dvacet lidí je odhodláno se o skatepark starat. Ale vypadá to, že po dvou letech snahy se stále nic nehýbe. Můžete mi, prosím, nějak obrazně odpovědět, zda můžeme ten skatepark očekávat dříve, než ho začnou stavět i ve vesnicích?


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Aktuální situace a dění kolem místa, kde by mohl vzniknout v Bohumín skatepark, jsou bohužel složitější. Zástupci zájemců z řad propagátorů tohoto sportu vytipovali vhodné místo, kde je město plochu pro skatepark připraveno zřídit, bohužel pozemek není majetkem města, ale patří nástupnické organizaci po zaniklé společnosti ŽDB, konkrétně je v držení MS UTILITIES & SERVICES a.s. Jedná se o plochu po bývalé nafukovací hale v areálu někdejšího fotbalového stadionu Na Faji. Město už také deklarovalo, že by zafinancovalo opravu asfaltového povrchu pro potřeby skateparku, která by vyšla asi na 300 tisíc korun. Ovšem nutné je získat pozemek pro skatepark do vlastnictví města, neboť nelze svévolně nakládat s majetkem někoho jiného.

Se společností MS UTILITIES & SERVICES proběhla řada jednání o odkupu pozemku, ale definitivní požadavek společnosti po jednání představenstva je prodej za cenu podle znaleckého odhadu, která činí 434 tisíc korun. Tyto prostředky ve svém rozpočtu město elokovány nemá. Pokud by město se souhlasem vlastníka opravilo stávající plochy, lze předpokládat, že by si cenu pozemku pro následný výkup ještě zvýšilo.

Chceme proto dále pokračovat v jednání s MS UTILITIES & SERVICES o možném snížení kupní ceny. Město v této lokalitě na Revoluční ulici plánuje zřízení sportovně-odpočinkového areálu, jehož součástí by byl i sáňkovací kopec, dráha pro jízdu na kolech v terénu nebo právě zmíněný skatepark. Počítá se i s výsadbou ochranné zeleně. Na tento záměr byla zpracována studie, nyní se pracuje na projektové dokumentaci. Pochopitelně se budeme pokoušet také o získání dotace na regeneraci tohoto území dotaci.

Igor Bruzl
místostarosta Bohumína


Počet zhlédnutí: 2 625

Zpět

    Městský úřad