Město Bohumín

5.8.
2013

Regenerace vnitrobloku v Poděbradově ulici skončí za týden

DOTAZ OBČANA:

Může mi někdo vysvětlit, co je to za šaškárnu s revitalizací vnitrobloku Poděbradova? Proč se tady nic neděje? Proč se nezprovozní už tak chabé parkoviště? Celé dny se nic nedělá, ale nakládat bagr v 5:05, to chce kus odvahy! Děláte z lidí osly. Začnete opravovat parkoviště, jedno nedokončíte a už vesele šup na druhé. Uvažuje tam někdo nebo máte všichni dovolenou? Jo, aha, vy máte parkování u vilky, já nevěděl, pardon.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Firma, která stavbu provádí, má podle smlouvy o dílo stanovený termín, který musí dodržet pro předání stavby jako celku. Termín končí ve čtvrtek 15. srpna 2013 a za nedodržení konečného termínu hrozí firmě sankce. Harmonogram prací je tedy čistě v kompetenci stavební firmy. Ta některé stavební záležitosti řeší subdodavatelsky a stavební práce tak na sebe nenavazují. Město to sice u firmy několikrát připomínkovalo, ta ovšem dílčí termíny plní a rozložení prací je pouze na ní.

Rychle řemeslníci položili dlažbu, ale čekalo se déle na dodávku štěrbinového žlabu, který se vyráběl na míru pro danou lokalitu. Následně se muselo čekat na provedení asfaltového povrchu dalším subdodavatelem. Teď se realizuje dětské hřiště, které je opět zadáno specializované firmě. Bohužel všechny doposud provedené práce včetně parkoviště ještě nejsou stoprocentně hotové. Na plochu parkoviště musí ještě vjíždět rozměrnější vozidla kvůli dokončení dětského hřiště, sadových úprav a čištění stavby. To by ovšem za přítomnosti zaparkovaných osobních automobilů nebylo možné. V žádném případě se proto nejedná o šaškárnu. Jakmile to situace na stavbě dovolí, umožní firma automobilům parkovat na nových, byť zatím ještě nezkolaudovaných plochách, tak jako to město praktikovalo u jiných lokalit, kde se rekonstruovala parkovací stání.

Jan Hock
odbor rozvoje a investic
Městský úřad Bohumín

Foto popis: Ve vnitrobloku v Poděbradově ulici se právě instalují dětské prvky.

Foto autor: Pavel Čempěl



Počet zhlédnutí: 3 245

Zpět

    Městský úřad