Město Bohumín

5.9.
2013

Žádosti o směny bytů projednává bytová komise jedenkrát za měsíc

DOTAZ OBČANA:

Rád bych vyměnil městský byt za větší. Za jak dlouho přibližně, ode dne podání žádosti, dojde ke schválení komisí? A dále jak je to s nájmem? Zůstane mi stejná cena nebo se změní na tu, za kterou byl vylicitován byt větší? A v případě jakéhokoli problému, do kolika dnů je možné vyměněný byt vrátit městu?


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Žádosti o směnu bytu projednává bytová komise, která zasedá jednou měsíčně. Příští termíny zasedání této komise jsou 9. října, 6. listopadu, 11. prosince 2013. Žádosti přijímáme na majetkovém odboru čtrnáct dní před zasedáním komise. Výši nového nájemného naleznete i v Zásadách pro sjednávání nájemních smluv.

Pokud se jeden ze směňovaných bytů vrací městu nebo je z jiného bytového fondu, tak v případě, že v novém směněném bytě bylo regulované nájemné - 45,65 Kč/m2, tak po směně bude nové nájemné ve výši vyvolávací ceny u licitací, která je stejná jako regulované nájemné, tzn. zase 45,65 korun/m2. V případě, že v novém směněném bytě bylo licitované nájemné, tak po směně zůstává licitované nájemné ve stejné výši.

V případě, že se jedná o směnu městského bytu z menšího do většího nebo stejného, kde bylo regulované nájemné ve výši 45,65 Kč/m2, tak po směně bude nové nájemné opět ve výši vyvolávací ceny u licitací, tzn. zase 45,65 Kč/m2. V případě, že v novém směněném bytě bylo licitované nájemné, tak po směně zůstává licitované nájemné ve stejné výši.

Pokud už víte, že se bude po směně jeden ze směňovaných bytů vracet, byt vrátí ještě původní nájemce. Nová nájemní smlouva se na něho už ale psát nebude. Pokud po nějaké době budete chtít byt vrátit, domluvíte si termín odevzdání bytu s příslušnou bytovou techničkou (obvykle do jednoho týdne). Jednou z podmínek převzetí bytu je odhlášení plynoměru a elektroměru.

Lenka Vachtarčíková
majetkový odbor
Městský úřad Bohumín

Ilustrační foto: archiv města


Počet zhlédnutí: 4 343

Zpět

    Městský úřad