Město Bohumín

2.10.
2013

Seřízení plastových oken v městských bytech si platí nájemci

DOTAZ OBČANA:

Budete v budoucnu opravovat byty v Okružní ulici 380? Je v nich zima a při velkém topení uhlím se to stejně nevyhřeje, jsou to jen cihly. Plynové přívody jsou zavedeny, ale musí s napojením souhlasit celý dům i s nájemníky. Chtěli bychom plyn, ale je to drahá záležitost, když si to nechám přepojit jen na sebe. Plastová okna jsou v hrozném stavu, bojím se otvírat okno, aby mi nezůstalo v rukách, okna jsou ohnutá a jsou v nich škvíry. Byl bych velice rád, kdybyste závady na oknech odstranili, platíme dost za nájem.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Město Bohumín, které je majitelem domů čp. 375 až 383 na Okružní ulici, se stará o celý svůj bytový fond se 4,5 tisíci byty. U domů v tzv. "červené kolonii" je v plánu zpracování studie, která by řešila celkovou rekonstrukci domů včetně přilehlého prostranství. Vytápění domů by se mělo změnit na ústřední z dětmarovického teplovodu.

V roce 2004 proběhla v domech výměna oken za plastová. V případě, že se v současnosti projevila netěsnost oken, zřejmě se jedná o jejich seřízení. V takovém případě se obraťte na bytového technika, který Vám poskytne kontakt na firmu, která seřízení oken provádí. Jedná se o opravu, kterou si nájemce hradí ze svých prostředků.   

Anna Honkyšová
majetkový odbor
Městský úřad Bohumín

Foto: archiv města


Počet zhlédnutí: 2 783

Zpět

    Městský úřad