Město Bohumín

14.10.
2013

Tovární ulice je obytnou zónou, řidiči smějí parkovat jen na vyznačených parkovištích

DOTAZ OBČANA:

Na ulici Tovární jsou stále zaparkovaná auta u obchodu Hruška vedle chodníku, kde je nájezd pro vozíčkáře a kde se přechází z chodníku na druhý, aby se šlo do obchodu. Auta tam stojí tak nevhodně, že se musí obcházet a není dobře vidět na vyjíždějící auta od směru školky. Na věžáku je umístěná kamera, zřejmě patřící policii, ale nikoho to moc nezajímá. Nedala by se zde dát značka nebo namalovat přechod? Zajímalo by mě, jestli ta kamera snímá i místo mezi obchodem a školkou?


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Na ulici Tovární má město umístěnou kameru, která monitoruje především parkoviště kvůli zajištění vyšší bezpečnosti vozidel. Dopravní přestupky parkujících řidičů řeší městská policie tehdy, pokud v této lokalitě má hlídku, což není stále. Na žádném místě v Bohumíně bohužel nemohou být strážníci nonstop. Uvedený problém s parkováním u chodníku vedle prodejny se bude městská policie snažit pohlídat a řešit.

Celá  uvedená  lokalita je  obytnou zónou, a proto je podle zákona 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích povoleno  stání jen  na  místech  k  tomuto  určených. To jsou parkoviště, která jsou označena svislým dopravním značením. Vzhledem  k  této obecné  úpravě  už není třeba umisťovat žádná další dopravní značení, která by stání zakazovala. Je tedy na policii a na jejich možnostech kontroly dodržování tohoto zákona.

Karel Vach
ředitel Městské policie Bohumín

Petr Sobek
silniční správní úřad, dopravní značení
odbor dopravy
Městský úřad Bohumín

Foto: tazatelka


Počet zhlédnutí: 1 801

Zpět

    Městský úřad