Město Bohumín

23.10.
2013

Systém dopravy se u garáží za Hamkrámem nemění

DOTAZ OBČANA:

Kdo vymyslel, schválil a podepsal se pod vznik a výstavbu chodníkového labyrintu ve dvoře na Nerudově a Šunychelské ulici? Jde mi především o vjezd a výjezd u garáží za Ham krámem? Dozvěděl jsem se, že by tam měla být jednosměrná ulice. Před garáže se staví už několikátý chodník, tak že někteří kvůli malé vzdálenosti budou muset vjíždět do garáže několikrát. To jsem opravdu zvědav, kdo zajistí bezpečnost při výjezdu z garáží, když tam bude silnice. A při cestě z garáže za park Petra Bezruče budu muset objíždět celý vnitroblok? To je opravdu úsporné řešení… A co ty výfukové plyny?


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Systém dopravy bude u garáží za Hamkrámem zachován stejně jako před regenerací lokality. Už v minulosti nechalo město na žádost zdejších lidí nainstalovat na konci komunikace u garáží sloupek, který by bránil průjezdu vozidel směrem na hřbitov. A na tom se ani po regeneraci nic nezmění. Výjezd od garáží bude podobně jako v minulosti možný jen na Šunychelskou ulici.

Jedinou změnou u garáží je vybudování podélného parkoviště. To je umístěno v dostatečné vzdálenosti od garáží, takže do nich umožní bezproblémové a plynulé najetí i vyjetí. To prověřila odborná firma při projektování daného parkoviště. 

Jednosměrná komunikace v lokalitě opravdu vznikne, ale v jiných místech. A to u nově vybudovaného parkoviště mezi domy, kde díky obslužné silnici přibude okruh, díky kterému se motoristé dostanou k parkovacím místům. Jednosměrka povede jen vlevo ve směru ke hřbitovu k Nerudově ulici.

Hana Kaspřáková
odbor rozvoje a investic
Městský úřad Bohumín

Foto: Hana Kaspřáková


Počet zhlédnutí: 1 805

Zpět

    Městský úřad