Město Bohumín

5.5.
2014

Zahradníci sečou nonstop, tráva roste závratnou rychlostí

DOTAZ OBČANA:

Kdy město hodlá posekat trávu na ulici Tovární v Záblatí? Konkrétně se jedná o louku, která je označena jako volný výběh pro psy. Již nyní se tam nedá se psem jít, jelikož tráva už je skoro metrová. Navíc je to i nebezpečné, jelikož je tam velký výskyt klíšťat.


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Tráva roste v těchto dnech závratnou rychlostí. Zahradníci sečou nepřetržitě, a to i o víkendech a svátcích. Celé město je z hlediska sekání trávy rozděleno na tři zóny, o ty se starají celkem tři zahradnické firmy. V každé zóně jsou plochy rozděleny do tří kategorií podle intenzity sečení. Na plochách I. třídy se tráva seká tak často, aby 75 procent rostlin v porostu nepřekročilo výšku 15 cm, na plochách II. třídy výšku 20 cm a na plochách III. třídy výšku 30 cm. Bohumínská náměstí a další velmi frekventované plochy jsou zařazeny do „jedničky“. Většina sídlišť, dvorů a uličních pásů spadá do  „dvojky“. Uliční pásy v odlehlejších městských částech a rozsáhlejší celistvé travnaté plochy pak patří do „trojky“.

Přední část plochy v Tovární ulici, která slouží pro volný výběh psů, a cestičky po celé ploše včetně přístupové pěšiny k Budovatelské ulici se sečou v režimu „dvojky“. Letos už je zahradníci jednou sekali, celkově jde o plochu o rozloze asi 0,5 hektaru. Nejhorší úseky projedou znovu, a to pravděpodobně ještě dnes. Přístup po ploše je tedy zajištěn. Celoplošné posečení traktorem v místech, která se řadí do „trojky“, je v plánu v příštím týdnu. Prosíme o vstřícný přístup a pochopení, přestože jsou zahradníci v pohotovosti a sekají v podstatě nonstop, tráva roste opravdu velmi rychle.

Ľubica Jaroňová
odbor životního prostředí a služeb
Městský úřad Bohumín

Foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 1 896

Zpět

    Městský úřad