Město Bohumín

2.7.
2014

Plat veřejně prospěšných pracovníků hradí stát, ne město

DOTAZ OBČANA:

Nelíbí se mi, jak město zbytečně vyhazuje peníze za veřejně prospěšné pracovníky. Někde jsem se dokonce dočetla, že nabralo 250 lidí na úklid. Je naprosto nepřijatelné, aby malé město, jako je Bohumín, uklízelo tolik lidí. Kdyby to byla Ostrava, tak to pochopím, ale vyhazovat zbytečně peníze, za které by se mohlo stavět nebo opravovat, je nepochopitelné. Kdyby to bylo tak 50 lidí, tak to pochopím, ale co, prosím vás, bude uklízet den co den 250 lidí. To chcete tvrdit, že každý den vznikne tolik nepořádku, že je třeba takové množství uklízečů?


ODPOVĚĎ Z RADNICE:

Město peníze neutrácí, mzdy veřejně prospěšných pracovníků platí Úřad práce, který by stejné prostředky stejně vynaložil na sociální dávky pro tyto lidi. Považujeme za lepší, když chodí do práce a uklízejí, než aby se poflakovali před ubytovnami. Práce je dost. O navýšení počtu veřejně prospěšných pracovníků jsme vydali oficiální tiskovou zprávu. Je zveřejněna i na webových stránkách města.

Petr Vícha
starosta

Ilustrační foto: Pavel Čempěl



Související články

Boj Bohumína s krádežemi kovů 10.7.2014

Boj Bohumína s krádežemi kovů

Připravuji článek s tématikou sběračů kovů a zaujala mě informace o tom, že jste schválili úpravu své obecně závazné vyhlášky o odpadech tak, že Bohumíňáci už nebudou moci odevzdávat kovy do komerčních sběren revoluční vyhláškou. Libí se mi, že je snaha problém řešit. A měl bych k tomu otázky...
Od nového roku s kovy jen do městských sběrných dvorů 10.6.2014

Od nového roku s kovy jen do městských sběrných dvorů

Zastupitelé Bohumína jako první v republice řekli „stop“ zlodějům kovů. Schválili totiž úpravu své obecně závazné vyhlášky o odpadech tak, že Bohumíňáci už nebudou moci odevzdávat kovy do komerčních sběren, ale pouze do městských sběrných dvorů, a to zdarma. Novinka začne platit od nového roku.
Ulice Bohumína budou čistší, město dá práci dlouhodobě nezaměstnaným 28.4.2014

Ulice Bohumína budou čistší, město dá práci dlouhodobě nezaměstnaným

V ulicích Karvinska přibudou stovky veřejně prospěšných pracovníků (VPP). Tři velká města – Bohumín, Havířov i Karviná se na tom v minulých dnech dohodla s úřadem práce (ÚP).
Města na Karvinsku chtějí s nezaměstnaností bojovat společně 23.4.2014

Města na Karvinsku chtějí s nezaměstnaností bojovat společně

Vedení tří měst - Bohumína, Havířova i Karviné zve zástupce médií na tiskovou konferenci, která se uskuteční v pondělí 28. dubna 2014 od 11 hodin v prostorách bohumínské radnice.

Související novinové články

Počet zhlédnutí: 2 628

Zpět

    Městský úřad