Město Bohumín

12.11.
2014

Cyklostezka do Kauflandu zatím není v plánu

Dotaz občana

Pravidelně jezdím nakupovat na kole do Kauflandu a už několikrát se mi stalo, že mě ohrozili agresivní řidiči na rondelu u Billy. Proto využívám jako bezpečnějšího prostoru pro jízdu chodník. Dnes mě ale zastavila městská policie s tím, že po chodníku na kole jezdit nemohu, ale jen po silnici. V opačném případě musím kolo na chodníku vést. Protože mám artrózu v obou kolenou, je pro mne jízda na kole jedinou možností. Po chodníku v těchto místech jezdí kvůli větší bezpečnosti více lidí. Uvažuje město o zřízení cyklostezky ke Kauflandu?

 

Odpověď z radnice

Výstavbu cyklostezky ve směru ke Kauflandu zatím neplánujeme. Využít chodník od Billy ke Kauflandu jako společnou stezku pro chodce a cyklisty zatím není možné kvůli jeho šířkovým parametrům. Tento námět ale zařadíme na jednání bohumínské cykloskupiny, která se zabývá značením a výstavbou nových úseků cyklostezek.

Už při regeneraci lokality Osvěta, díky které tady vyrostlo nové parkoviště, chodníky a ulice Čs. armády se napojila na rondel u Billy, jsme měli zároveň v plánu vystavět i cyklostezku. Nakonec jsme od ní odstoupili, a to kvůli hrozícím kolizím mezi chodci, cyklisty i auty. Zatím je pro cyklisty nejbezpečnější jet z cyklostezky na Štefánikově ulici přímo přes kruhový objezd jako běžný účastník silničního provozu anebo pak pěšky po chodníku.

Lumír Macura
místostarosta Bohumína

Foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 1 679

Zpět

    Městský úřad