Město Bohumín

3.3.
2015

Veřejné osvětlení v Revoluční ulici zkontrolovali elektrikáři

Dotaz

Nevím, jakým způsobem se kontrolují pouliční světla, ale znovu upozorňuji na to, že v Revoluční ulici nesvítí pět světel, jedno nesvítí večer a ráno to jsou čtyři světla. Opravdu super jízda na kole, když jsou kaluže do středu silnice, osvětlení místy žádné, samé díry a velký provoz. Minule tu psal někdo kolem údržby při sněhu. Víte, ono je celkem jedno, jak to má probíhat, pokud to neprobíhá vůbec. Je to silnice hodně vytížená, v děsném stavu a bez údržby. Je to ostuda, že se město takto nestará. A to samé platí o cestě z ulice Fibichova na Tovární. Jedno velké kluziště po celé délce chodníku, přes stružku to byl děs. Projel tam jednou, jak toho sněhu už bylo plno, tak byl ušlapaný a když to zledovatělo, tak ani posyp nebyl. Nepíšu o sídlišti, ale o této cestě, po které chodí lidé jak do práce, tak děti do školy.

Odpověď

Po Vašem hlášení vloni v prosinci přes rubriku Ptejte se naši elektrikáři osvětlení v Revoluční ulici zkontrolovali a opravili. Bezprostředně po Vašem letošním nahlášení prověřili v inkriminované době (ráno a večer) osvětlení strážníci a na žádnou nesvítící lampu nenarazili. Naši elektrikáři pak v dalších dnech provedli kontrolu světel. Všechna svítí, jsou v pořádku a bez závad, a to ráno i večer. Příště prosíme o bližší identifikaci nesvítících lamp (každá má své číslo, to je přímo na jejím sloupu), eventuálně stačí přidat nějaký orientační bod (dům, strom), u kterého se nesvítící světlo nachází, ať jej hned najdeme, Revoluční ulice je dost dlouhá.

Zimní údržbu provádíme v Revoluční ulici přesně podle smlouvy a potřeb. Není pravdou, že by se silnice a chodník neudržovaly! Možná problém tkví v tom, že ráno sněží a chodník ještě není protažen a multikáry s pluhem jsou v místech až ve chvíli, kdy je tazatelka v plném pracovním nasazení. Místy projíždí denně spousta kamionů, které expedují zboží, a styční důstojníci z Bonatransu by si z těchto důvodů zimní „neúdržbu“ Revoluční ulice nenechali v žádném případě líbit. Reklamace z jejich strany žádné nemáme.

Co se týče zimní údržby na části chodníku ve Fibichově ulici včetně mostku ve přes zdejší stružku ve směru k sídlišti v Tovární ulici, tak dvacetimetrový úsek, kam nemůže vjet multikára s pluhem budeme v zimě udržovat ručně.

Marek Pieklo
ředitel technických služeb
BM servis, a. s.


Počet zhlédnutí: 1 639

Zpět

    Městský úřad