Město Bohumín

15.6.
2015

Bude v Bohumíně veřejná dílna nebo ohniště?

Dotaz

V Bohumíně žije spousta lidí, kteří nemají možnost vlastní zahrady. Proto by mě zajímalo, zda by šlo udělat nějaké prostranství, kde by město zřídilo např. ohniště nebo třeba grily. Eventuálně možnost více ohnišť. Moje představa je asi taková. Jsou kolektivy nebo spolky případně lidé, kteří by rádi poseděli u táboráku a nemají kde. Tak by město zřídilo oplocený areál, který by měl svého správce. Ten by po zaplacení symbolické částky půjčil např. pruty na opékání a příslušenství ke grilování. Grilovat by se mohlo do 21 hodin. Pak by uživatelé dali vše do původního stavu, správce vše překontroloval, hlavně dohlédl na řádné uhašení. Nejen že by tuhle možnost přivítalo jistě dost lidí, ale jeden správce by měl možnost menšího přivýdělku.

Další nápad je podobný. Vím, že něco podobného již existuje, tuším, v Ostravě. Je tam zručný kutil, který má prostor a vybavenou dílnu. Lidé, kteří si chtějí např. udělat poličku a nemají prostor na vlastní dílnu, by jistě tento nápad přivítali. Postup by byl obdobný. Plně vybavená dílna, kde by správce byl schopen případně poradit s postupem prací. Po každém návštěvníkovi by zkontroloval stav nářadí a čistotu pracoviště. V dílně by pracoval každý sám na vlastní nebezpečí. Myslím, že je mnoho kutilů, kteří by přivítali mít tuhle možnost.  

Odpověď

Děkujeme za náměty, probereme je na týmu pro rozvoj města. Zatím o zřízení veřejné dílny či ohnišť neuvažujeme. Co se ohniště týče, tak první minivlaštovku máme u základní školy ve Skřečoni, kde je součástí zmodernizovaného školního dvora posezení s ohništěm. Určitě by nebyl problém si pro organizovanou zábavu skupiny lidí tuto část areálu pronajmout.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí

 


Počet zhlédnutí: 1 988

Zpět

    Městský úřad