Město Bohumín

22.11.
2015

Odpadky kolem popelnic se budou uklízet častěji

Dotaz

Zajímalo by mě, kdy se konečně změní situace ve vnitrobloku Poděbradova, abychom každý víkend nemuseli hledět na nepořádek kolem kontejnerů. Harmonogram svozu je úterý, čtvrtek a neděle, to ale znamená každý víkend rozházené odpadky kolem domů a kontejnerů. Hlavně, že popeláři jezdí každou neděli po šesté hodině ranní a dopřávají „klid“ těm, kteří v týdnu pracují a chtěli by si ráno o víkendu pospat. Nebylo by vhodné změnit víkendový harmonogram odvozu tak, aby nejdříve jezdily osádky po zdejších podnicích a v centru města by mohl být zanechán relativní klid?

 

Odpověď

Nedělní svozy jsme přidali proto, že v této oblasti je zvýšené množství komunálního odpadu. Vzhledem k tomu, že popeláři vyvážejí kontejnery v brzkých ranních hodinách, je pravdou, že mohou naštvat některé obyvatele, kteří si chtějí ve dni pracovního klidu přispat. Proto dostali pokyn, aby popelnice v této lokalitě vysypávali až na konci směny.

Na nepořádek kolem kontejnerů se zaměříme a budeme jej důsledně sledovat. Veřejně prospěšní pracovníci budou odpadky kolem popelnic uklízet častěji, minimálně třikrát týdně, nejlépe ale každý pracovní den.

 

David Gorgol
zástupce tiskové mluvčí
Městský úřad Bohumín

Foto: tazatel


Počet zhlédnutí: 2 610

Zpět

    Městský úřad