Město Bohumín

5.5.
2016

Termín řešení křižovatky Na Špici je ve hvězdách

Dotaz

Zajímalo by mě, v jaké fázi je řešení křižovatky Bezručovy a Revoluční ulice u restaurace Na Špici. V rubrice Ptejte se je článek ze září 2008, který zmiňuje realizaci po roce 2010. Aktuálnější informace jsem nenašel. Je stále vůle tuto křižovatku řešit? Kdo všechno patří k zúčastněným stranám? Mají železárenské podniky zájem podílet se na řešení problému? Probíhají diskuze? V čem je hlavní problém? V dřívějším článku se píše o již vypracovaných variantách řešení. Jsou někde k nahlédnutí?

Tipnul bych si, že se s těmito otázkami na vás obrací „kde kdo denně“. Nezajímají mě ani tak konkrétní odpovědi, jako spíš současný stav řešení. Věřím, že zájem o vyřešení křižovatky je odůvodněný. Můžeme se bavit o (ne)bezpečnosti, která se týká hlavně cyklistů a z druhé strany řidičů kamionů, nebo o populární ekologii, do které patří denně čmoudící auta v koloně. Ale proč takto? Lidé pracující v „železárnách“ by si prostě už, a právě už,  po tolika letech novou křižovatku zasloužili.

    

Odpověď

Přípravy na přestavbu klasické křižovatky Bezručovy a Revoluční ulice za kruhový objezd začaly už před lety. Nejprve se musely vyřešit pozemky - Bezručova ulice patří Moravskoslezskému kraji, ulice Revoluční městu. Aby se celý proces urychlil, zajistilo město z vlastních prostředků projektovou dokumentaci a investiční přípravu. Hotový je už v tuto chvíli projekt a vydáno je i územní rozhodnutí. Administrativně schází už jen podat žádost o stavební povolení. K tomu dojde do konce června. Kdy ale přijde řada na samotnou výstavbu, není v tuto chvíli jasné. Na termínech a financování se musí shodnout město a Moravskoslezský kraj.

David Gorgol
zástupce tiskové mluvčí

Ilustrační foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 309

Zpět

    Městský úřad