Město Bohumín

28.7.
2016

Zateplování paneláků trvá obvykle půl roku

Dotaz

Mám dotaz ohledně zateplování domu na Komenského ulici 1150 - 1152. Práce na něm započaly koncem září a pokračovaly asi do té doby, než přišla nějaká kontrola za doprovodu policie. Práce pomalu pokračují jen na střeše a na přední straně domu, to je podél ulice Komenského. Ze dvora se už delší dobu nic neděje. Nevím, kolik pracovníků má která firma, ale asi 3 až 5 lidí ji jistě netvoří. Přes ty zelené fábory ani nefoukne a vydržet ta vedra bez otevření okna bohužel nejde. Kdy se dočkám ukončení zateplování?

Odpověď

Práce na zateplování panelového domu v Komenského ulici 1150-52 začaly na konci  května a podle smlouvy o dílo by měly skončit v polovině listopadu. O tom jsme nájemníky před zahájením rekonstrukce informovali na schůzkách přímo v domech. Pokud se provádí rekonstrukce v tak velkém rozsahu jako právě na tomto domě, je  půlroční doba trvání stavebních prací naprosto obvyklá a zcela srovnatelná s ostatními rekonstruovanými domy nejen v Bohumíně.

Momentálně má už váš dům na celé ploše fasády nalepený izolant a práce postupně probíhají na špaletách oken. Střecha je až na pár detailů hotova celá. Vyměněna jsou sklepní okénka, na lodžiích z dvorní části dělníci betonují roznášecí vrstvy podlah, a ty musí určitou dobu tvrdnout, ve výrobě už jsou lodžiová zábradlí.

I když se vám může zdát, že by na stavbě mohlo pracovat více lidí a rekonstrukce by tak mohla být rychleji hotova, je čistě na realizační firmě, jaký zvolí postup prací a kolik pracovníků je bude provádět, to radnice ovlivnit nemůže. Vzhledem k už provedeným pracím a konečnému termínu stavby, není žádný důvod k obavám, že by firma smluvní termín nestihla.

Jan Hock
odbor rozvoje a investic
Městský úřad Bohumín

Foto: Lucie Balcarová


Počet zhlédnutí: 2 474

Zpět

    Městský úřad