Město Bohumín

1.9.
2017

Překážky pro psy by mohly být v oploceném výběhu

Dotaz

Co tu v Bohumíně chybí? Je tu výběh pro psy, ale žádná zábava pro psa, ani pro páníčka. Proto by bylo dobré někde v Bohumíně postavit hřiště pro výcvik agility. Psa cvičíte a zároveň se pes unavuje, je to bezva věc nejen pro mladé pejskaře. Podle facebookové stránky Bohumín Bohumíňáků by s tím souhlasilo hodně lidí.

 

Odpověď

Takzvaná fitka pro psy jsou stále populárnější. Hřiště či areály pro výcvik agility, tedy specifického sportu založeného na překonávání trati s překážkami, zřizují některá města na své náklady (například Valašské Meziříčí, Sokolov), v zahraničí k tomu využívají i evropských dotací (například Elche, Španělsko). Náklady na vybudování takového areálu se liší podle velikosti a počtu překážek, ale většinou přesahují částku 100 tisíc korun.

U nás jsou však takové areály stále nejčastěji provozovány soukromníky v rámci placených výcviků psů, kdy pejskař za jednu hodinu výcviku platí zhruba 100 až 200 korun, takže si takový areál na svůj provoz vydělá.

Co se týká Bohumína, vybudovat tak nákladný areál pro psy takzvaně na zelené louce v plánu nemáme, ale nápadu se určitě nezříkáme. Do budoucna bychom mohli zvážit nákup několika překážek, které bychom umístili do stávajícího oploceného výběhu.

Jana Končítková
organizační odbor

Ilustrační foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 728

Zpět

    Městský úřad