Město Bohumín

6.9.
2017

Z Bubliny hudební klub znova nebude

Dotaz

Pracuji v klubu pro mladé od 13 do 20 let. Mezi našimi klienty se vytvořila skupinka, která žije hudbou, hrají na klávesách, někteří i zpívají. Bohužel náš klub neumožňuje plné vyžití klientů v této oblasti. Prosí o možnost zkoušení, umožnili jsme jim to jednou týdně na jednu hodinu, oni ale argumentují, že je to málo. Nemají žádný objekt pro zkoušení a možná i pro vystupování. Začala jsem pro ně hledat nějaké alternativní řešení a našla jsem článek o hudebním klubu Bublina. Chci se proto zeptat, za jakých podmínek by klub mohl fungovat? 

 

Odpověď

Město ani městské organizace aktuálně žádný hudební klub neprovozují, v městských objektech se ani nevyskytuje žádný nájemce s podobnou náplní své činnosti. Objekt bývalého hudebního klubu Bublina městu sice patří, je však už řadu měsíců prázdný, bez jakéhokoliv vybavení. Pokud by měl znovu začít sloužit někdejšímu účelu, tak by si to vyžádalo investici v řádech několika miliónů korun (generální oprava střechy a sociálního zázemí, zateplení, změna vstupu, napojení na kanalizaci, kompletní vnitřní vybavení).

Dlouhodobě víme, že mladým lidem hudební klub v Bohumíně chybí, ale zatím se nenašel žádný zájemce, který by vymyslel životaschopný projekt na fungování takového zařízení na území města. Vzhledem k tomu, že bývalý hudební klub Bublina se nachází v klidové části parku Petra Bezruče a v jeho blízkosti stojí bytové domy, preferujeme v budoucnu jiné využití tohoto objektu.

Bohužel město nedisponuje v tuto chvílí žádnými volnými nebytovými prostorami, kde by fungování hudebního klubu nepředstavovalo potíže s blízkou zástavbou. Pokud by se Vám takové prostory podařilo najít a měla byste i konkrétní představu o provozování takového objektu, nebráníme se případnému jednání a spolupráci.

Jana Končítková
organizační odbor

Foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 579

Zpět

    Městský úřad