Město Bohumín

31.1.
2018

Komplexní oprava Lidické ulice je plánována na příští rok

Dotaz

Myslím si, že si celá Lidická ulice a hlavně železniční přejezdy zaslouží opravu. Na cestě jsou výmoly a již dříve jsem někde zaregistroval zprávu o opravě celého úseku této ulice, včetně chodníků. Jezdím po této ulici několikrát denně a není to nic pohodlného. Kdy a v jakém rozsahu je oprava ulice v plánu?


Odpověď

Město si uvědomuje nevyhovující stav Lidické ulice, nicméně jde o krajskou komunikaci, jejíž případná rekonstrukce je plně v kompetenci Správy silnic Moravskoslezského kraje. Navíc do silnice zasahuje ještě ochranné pásmo od kolejiště vleček, které je soukromým majetkem. To komplikuje běžné opravy ze strany kraje.

Kraj má v plánu Lidickou ulici opravit komplexně, včetně ochranného pásma, kde jsou velké díry. S vlastníky i městem už jednal. Poslední informace hovoří o tom, že by celková rekonstrukce měla proběhnout v příštím roce. Město Bohumín tuto plánovanou investici vítá a bude se správou silnic spolupracovat na koordinaci prací – kraj opraví komunikaci, my zajistíme rekonstrukci chodníků a výměnu osvětlení za moderní LED. Lidická ulice by tak měla získat úplně nový vzhled a především by měla být pro pěší i automobilovou dopravu mnohem komfortnější.

Jana Končítková
organizační odbor

Ilustrační foto: Pavel Čempěl


Počet zhlédnutí: 2 342

Zpět

    Městský úřad