Město Bohumín

26.3.
2018

Přechod pro chodce v Jateční ulici zvážíme, odpadky posbírají veřejně prospěšní pracovníci

Dotaz

Chtěla jsem se zeptat, zda je v plánu přechod pro chodce v Jateční ulici naproti požární zbrojnice. Zvláště děti jdoucí do školy ze strany od bývalé Rybeny mají ztížený přechod přes cestu. Od požární zbrojnice k Albertu přechod je a v ulici Osvoboditelů také, jen přes Jateční chybí.

A ještě jedna připomínka, která se týká supermarketu Albert a rozlétaných odpadků v okolí. Už jsem to hlásila osobně na odboru životního prostředí, ale nic se nezměnilo. Ráno při cestě do práce vidím skupinky "sběračů", ale naprosto v jiných lokalitách. Byla bych ráda, kdyby se někdo prošel pěšky od Alberta k Rybeně a viděl ty haldy odpadu v příkopech.


Odpověď

Děkujeme za oba podněty. Zřízení přechodu pro chodce, popřípadě alespoň místa pro přecházení, v Jateční ulici určitě zvážíme a Váš návrh probereme co nejdříve. Co se týká nepořádku, teď po zimě, kdy roztály poslední zbytky sněhu, jsou odpadky více vidět a lokalit, které potřebují vyčistit, je hodně. Často je to i kolem cest, které nejsou městské. Vaši připomínku jsme předali BM servisu, který přislíbil, že Vámi jmenovanou část města zařadí do pořadníku a jakmile to bude možné, pošle tam četu VPP, která odpadky z příkopu vysbírá.  

Jana Končítková
organizační odbor

Foto: Lucie Balcarová


Počet zhlédnutí: 1 626

Zpět

    Městský úřad