Město Bohumín

31.5.
2018

Panely na Kališoku chrání břehy proti erozi

Dotaz

Vím, že na Kališoku je koupaní na vlastní nebezpečí a jsem moc ráda, že ho tu máme. Když jste u jezera dělali úpravy, tak jsem si myslela, že betony kolem vody odstraníte. Jsou zhruba 50 centimetrů pod vodou a klouže to. Byla jsem tam s dětmi, a i když jsem seděla hned za svým synem, tak mu to uklouzlo tak ošklivě, že má památku na zátylku a odřeniny na loktech. Není to vůbec bezpečné, ani pro dospělého. Krásně jste tam udělali ten písek, to se vám moc povedlo.


Odpověď

Koupání na Kališoku je na vlastní nebezpečí a v dohledné budoucnosti to tak i zůstane. Při vstupu do vody máte možnost výběru, buď po písečné pláži, po panelech anebo po kamenitém svahu. Je na Vás,  kterou variantu zvolíte a jak vyhodnotíte míru rizika pro své děti, abyste ochránila jejich zdraví. Jde o přírodní jezero bez bezpečnostního zázemí, jako je první pomoc nebo služba plavčíka.

Větší zásah do břehů není možné provádět, jelikož jde stále o soukromé pozemky a bez povolení vlastníka město zásadní změny v tomto prostoru dělat nesmí. Navíc panely chrání břehy proti erozi. Prosíme všechny návštěvníky, aby byli při vstupu do vody i koupání opatrní. Na začátku prázdnin by u Kališoku měla přibýt informační tabule, kde budou všechna pravidla přehledně zaznačeny tak, aby lidé věděli, kde se pohybují, jaká jsou rizika, co je tu dovoleno a co se naopak nesmí.

Jana Končítková
organizační odbor

Ilustrační foto: Pavel Čempěl

 

 


Počet zhlédnutí: 1 726

Zpět

    Městský úřad