Město Bohumín

2.3.
2019

Pozemky v Cihelní ulici a okolí jsou soukromé, město na nich parkoviště budovat nemůže

Dotaz

Chtěl bych se zeptat, zda by město nezauvažovalo nad výstavbou parkoviště na území Skřečoně, konkrétně v Cihelní ulici. V okolí jsou i další pozemky se živelným parkováním, možná by bylo záhodno zvážit i jejich nákup a přeměnu na klasické parkoviště. Motoristé nám parkují na naší přístupové cestě, přestože tam máme ceduli s nápisem soukromá komunikace. Kdyby se tito jedinci alespoň chovali slušně, ale člověk po nich ještě musí uklízet. Ani nemluvím o tom, že se člověk nedostane do vlastního domu.

Druhý dotaz směřuje na pozemky mezi ulicemi Lidická a Za Věží. Všiml jsem si, že slouží lidem k venčení psů a procházkám, viděl jsem zde i rybáře. Nešlo by tyto pozemky trochu upravit? Nějaké lavičky, mostky, cestičky, plot pro výběh psů, keře, stromy asi ne kvůli vedení vysokého napětí. Je to takové nezajímavé území. K ničemu jinému, např. k výstavbě, se asi nehodí, ale parčík by snad nemusel škodit. Navíc je to takové vstupní území celé Skřečoně, zasloužilo by si nějakou lehkou úpravu, aby mohlo sloužit pro širší obyvatelstvo.

 

Odpověď

Všechny Vámi zmíněné pozemky jak v Cihelní ulici, tak i v jejím okolí, jsou v privátním vlastnictví. Město je od soukromých vlastníků vykupovat neplánuje, a proto tedy o budování parkoviště v těchto místech neuvažujeme. Pokud se motoristé dopouštějí přestupku tím, že nechávají svá auta stát na příjezdové komunikaci k Vašemu domu, volejte prosím městskou policii, která je kompetentní případ vyřešit.

Co se týká pozemků, které navrhujete k parčíkové úpravě, ty jsou udržovány jejich vlastníky a slouží zejména k obsluze vodního toku a dopravních staveb. Přístup k nim je přes rušnou křižovatku, slepá komunikace končí před kolejištěm. Sadové úpravy či umístění laviček zde proto postrádá význam. Nedaleko navíc brzy vznikne nový lesopark Na Panském, který je navržen právě tak, aby tu lidé mohli trávit volný čas procházkami, relaxací nebo třeba rekreačním sportem, jako je běhání apod.


Jana Končítková
organizační odbor


Foto: Seznam.cz

 

 

 


Počet zhlédnutí: 1 963

Zpět

    Městský úřad