Město Bohumín

29.7.
2021

Vstup se psy je do Hobbyparku zakázán

Dotaz

Dnes jsme byli s dětmi v Hobbyparku a docela mě překvapilo, že tam plno lidí bylo se psy. Je tam s nimi povolen vstup? My sami jsme pejskaři, ale na dětské hřiště bychom nikdy se psem nešli. Nebo možná si majitelé malých plemen myslí, že můžou všude, nevím. Jedni si stoupli k výběhu s kozami a ten jejich pes štěkal na ta nebohá zvířata. Kde je nějaká kontrola? Myslím si, že by tam měl být někdo, kdo to bude hlídat. I malé plemeno dokáže ublížit. Vím a chápu, že strážníci mají plno jiné práce, ale občas by areál mohli projit a ty, co si myslí, že pro ně pravidla neplatí, pokutovat.

Odpověď

Společnost Bospor, která Hobbyparku provozuje, nastavila jasná pravidla, co se v areálu smí a co je zakázáno. Mimo jiné se v něm nesmí kouřit a venčit psy. Návštěvní řád je v místě zveřejněn, najdete jej i na webu Bosporu https://www.bospor.info/cz/hobby-park/navstevni-rad-hobbypark/.

Na dodržování pravidel dohlíží správce areálu, dále asistenti prevence kriminality, kteří tu pravidelně vykonávají dozor, Bospor je také v kontaktu se strážníky. Bohužel ne všichni návštěvníci jsou zodpovědní a návštěvní řád porušují. V minulosti jsme v Hobbyparku zaznamenali případy vandalismu či krádež morčat. Vzhledem k rozlehlosti areálu a vysokému počtu osob, které se tu zejména v letních měsících pohybují, je nezbytná pomoc veřejnosti. V případě, že jste svědky porušování návštěvního řádu, kontaktuje městskou policii. Město předalo Vaši informaci správci areálu, na kontroly vstupu do areálu se psy se v těchto dnech intenzivněji zaměří.

Jana Končítková
tisková mluvčí


Počet zhlédnutí: 1 900

Zpět

    Městský úřad