Město Bohumín

11.6.
2007

Tržnice v hotelovém domě

Do kdy bude fungovat tržnice v nebytové části hotelového domu? Počítá město s vytvořením náhradních prostor po jejím uzavření?

Nájemce nebytového prostoru v bývalé stravovací části hotelového domu (dnešní tržnice) má s městem uzavřenu nájemní smlouvu do 31. prosince 2007. Město dosud nemá jasno, k čemu by objekt mohl v budoucnu sloužit, využití těchto nebytových prostor jako tržnice je proto jen dočasné řešení. Ve středu 13. června se budoucností objektu bude zabývat zastupitelstvo města. Zastupitelé by měli rozhodnout, zda a k čemu bude město budovu využívat. V případě, že tržnice na konci roku skončí, město neuvažuje o zajištění náhradních prostor.

Do finále o využití nebytové části bývalého hotelového domu - dnešní tržnice - postoupily dvě varianty. Vybudovat v ní patrové garáže, anebo objekt zdemolovat. Rekonstrukce objektu na patrové garáže je technicky prověřena. Pro parkování lze využít jen suterén a přízemí, v prvním patře by zůstal prostor pro pronájem. Odhadovaná cena této varianty je zhruba 37 milionů korun, vzniklo by tak 73 nových parkovacích míst. Druhá varianta - demolice objektu - by přinesla 37 parkovacích míst pro nové nájemníky v bývalém hotelovém domě. Celá lokalita by se provzdušnila a přibyla by zde další zeleň. Odhadovaná cena demolice je 6 až 11 milionů korun.

Lucie Balcarová
tisková mluvčí Bohumína

Foto: Lucie Balcarová


Počet zhlédnutí: 4 463

Zpět

    Městský úřad