Město Bohumín

19.7.
2007

Univerzita třetího věku

I když zatím nežiji v Bohumíně, ale v Orlové, podnikám zde a o dění v Bohumíně se zajímám. Dostávám zprávy z města, a tak jsem informována o Univerzitě třetího věku. Zajímalo by mě, je-li limitována věkem od 55 let? Měla bych o studium velký zájem, ale letos v lednu mi bylo 53 let. Je to poprvé, co lituji, že mi není malinko více. Můžete mi, prosím, sdělit, zda bych měla už nyní možnost ji studovat?

Vysoká škola podnikání z Ostravy sice stanovila pro studenty Univerzity třetího věku jako podmínku věk 55 let, ale zcela na této věkové hranici netrvá. Zástupci univerzity jsou rádi, že se lidé chtějí vzdělávat v každém věku, a proto jsou připraveni na výjimky. Proto se klidně můžete přihlásit. Nový projekt budou v srpnu projednávat i bohumínští radní.

V současné době už 30 zájemců zaplatilo poplatek za první semestr a závazně se tak ke studiu Univerzity třetího věku přihlásilo. Uzávěrka přihlášek a zaplacení školného je možné do 31. července v bohumínské městské knihovně. Univerzita třetího věku se rozběhne už letos v říjnu a začne slavnostní imatrikulací.

Projekt je rozdělen na čtyři semestry a potrvá dva roky. První semestr se bude týkat počítačů. Témata dalších semestrů vybrala škola na základě požadavků seniorů. V nabídce se proto objeví právo, zdravý životní styl, historie nebo jazyky. Každý z účastníků zaplatí za své studium 500 korun. Město chce podpořit jejich vzdělávání tisícikorunou. V průběhu studia čekají seniory stejně jako vysokoškoláky přednášky, exkurze i říjnová slavnostní imatrikulace.

Mgr. Lucie Balcarová
tisková mluvčí Bohumína


Počet zhlédnutí: 4 632

Zpět

    Městský úřad