Město Bohumín

16.1.
2008

Katastrální mapy Bohumína

Chtěl jsem se zeptat, zda jsou na internetu k dispozici k nahlédnutí katastrální mapy města Bohumín? Například u Orlové a jí příslušných spádových obcí to funguje bez problémů.

V současné době bohužel katastrální mapy města Bohumína nejsou dostupné na internetu k nahlédnutí pro veřejnost. Je k tomu zapotřebí zakoupení speciálního serveru na mapy, který město prozatím nemá. Vše je otázkou investic a pořízení hardwaru a softwaru pro tyto účely, na které musíme najít v rozpočtu města peníze. Pokud se nám to podaří, samotný server (hardware) stojí 100 tisíc korun a software dalších 100 tisíc korun, tak v průběhu roku 2009 plánujeme spustit mapový server pro občany.

Tento mapový server bude obsahovat katastrální mapy města Bohumína a všech jeho městských částí, pravidelně aktualizované letecké snímky celého Bohumína s přesností 15 cm na jeden pixel (pro porovnání server mapy.cz má dnes přesnost 50 cm na jeden pixel), aktuálně platný územní plán města, aktuální mapu záplavových oblastí z povodí Odry a mnoho dalších, pro občany zajímavých map, které jsou již nyní používány v rámci městského úřadu.

Ing. Michal Kolovrat
organizační odbor
správce GIS, MIS a databáze
MěÚ Bohumín


Počet zhlédnutí: 6 714

Zpět

    Městský úřad