Město Bohumín

10.3.
2008

Oprava chodníků v ulicích Máchova a Fibichova

V centru Bohumína zkrášlujete komunikace už poněkolikáté, ale na ulicích Máchova a Fibichova jsou chodníky v dezolátním stavu. Nejsou opraveny aspoň 25 let. Také bychom se chtěli dočkat nějaké změny. Už několikrát se občané z této čtvrti byli ptát, kdy se bude něco dít a pořád nic. Jsme prý okrajová oblast Bohumína a nejedná se jen o chodníky. Je tam i zanedbaná zeleň, prostě když si to neuklidíme a neposekáme sami, tak tam nikdo nic neudělá a je to pozemek od města.

V minulém týdnu objížděli radní komunikace v Bohumíně, které jsou v letošním roce navrženy na opravu. Shodou okolností radní po této objížďce rozhodli, že na Máchově ulici dojde letos k opravě chodníků za více než 300 tisíc korun. V plánu je oprava nejhorších míst na obou stranách této ulice. S opravou chodníků se otálelo, neboť Severomoravské plynárny městu tvrdily, že budou v této ulici měnit plyn. Proto město s opravou vyčkávalo, aby chodníky neopravovalo zcela zbytečně nadvakrát a neutrácelo tak peníze, za něž mohlo opravit další chodníky. Letos však už plynárny svůj záměr měnit plyn v této ulici městu nepotvrdily, a proto radní rozhodli, že radnice k opravě chodníků v této lokalitě přistoupí. Připomínám, že nikdo neříkal, že jde o okrajovou část města, to je vymyšlené vyjádření!

Co se týče údržby veřejné zeleně, tak má tazatelka částečně pravdu. Na Máchově ulici je vlevo i vpravo úzký pruh zeleně, zhruba 1 až 1,5 metru, který si každý udržuje sám. Děje se tak od nepaměti. Pokud lidé, bydlící v této lokalitě, považují situaci se zelení za kritickou, není problém zanést těchto několik zanedbatelných metrů čtverečních do pasportu údržby a úzký pruh zeleně třikrát ročně pokosíme. V tomto případě, prosím, kontaktujte telefonicky (596 092 160) či osobně odbor životního prostředí a služeb bohumínské radnice.

Ing. Pavel Klimovič
vedoucí odboru životního prostředí a služeb
MěÚ Bohumín


Počet zhlédnutí: 3 568

Zpět

    Městský úřad